Kakkujen mehevimmät täytteet ja loistavimmat kiilteet – näin onnistut

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku! Hyvässä kakussa maku, täytteen mehevyys ja koristeet ovat kaikki yhtä tärkeässä roolissa. Kakkujen leipominen onkin aivan oma taiteenlajinsa, johon annamme nyt hyödyllisiä vinkkejä.

IsoMitta Kiisselit valmistuvat vain 10 minuutissa, ja ne maistuvat sellaisenaan sekä voit käyttää niitä mausteena vaahtoihin, rahkoihin, kerma- ja piimähyytelöihin, juustokakkuihin ja täytteisiin, juomiin ja jäädykkeisiin. Kiisselien makuina on valittavissa 14 eri marjaisaa ja hedelmäistä vaihtoehtoa. Nyt katsotaan tarkemmin, mitä tarjottavaa IsoMitta Kiisseleillä on leivonnassa!

Makua ja mehevyyttä kakkujen ja leivonnaisten täytteeksi

IsoMitta Kiisseliainekset antavat sekä makua että mehevyyttä kakkujen ja leivosten täytteisiin. Käytä valmista kiisseliä, kuten käyttäisit hilloa kakun välissä. Kiisselistä saat halutun paksuisen ja intensiivisen makuisen täytteen kakuille. Hieman löysemmäksi valmistettu kiisseli lisäksi kosteuttaa kakkua. Kiisseli toimii myös eristeenä kakkupohjan ja kuorrutteen välillä. Sipaise kiisseliä kakun pintaan ennen kuorruttamista, niin esimerkiksi kinuski ei imeydy kakkuun.

Tässä on kaksi ihanan marjaista esimerkkiä, miten kiisseli taipuu leivonnaisten täytteisiin. Mansikkatiramisussa on yhdistetty vaniljakastike, maitorahka ja tuore mansikka IsoMitta Mansikkakiisseliaineksiin. Modernissa mustikkakukossa täytteenä toimii IsoMitta Mustikka-vadelmakiisseli.

Pakastuksen kestäviä, loistavia kakkukiilteitä

Yhtä tärkeää kuin leivonnaisten ja kakkujen maku, on se miltä ne näyttävät. IsoMitta Kiisseleistä valmistetut kakkujen kiilteet loistavat upeissa väreissä ja ovat sellaisenaan jo riittävä koristus kakulle.

Mutta jos kaipaat vielä jotain extraa, niin luo upeita koristeluja kiilteiden päälle. Ehkä keko mustikoita IsoMitta Mustikka-vadelmakiisselistä tehdyn kiilteen päälle. Tai yhdistä sitruunakiisselin keltaiseen pohjaan vadelmia ja passionhedelmän siivuja. Mansikka ja limesiivut raikastavat kesäkakun ilmeen ja talveen tuo lämpöä karpalo ja rosmariinin oksat. Viimeistele kakkujen koristelu pähkinöiden tai keksien muruilla.

Käy katsomassa täällä kaikki kakkuvinkit ja makeat reseptit.

Kirjoittaja:

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

GB Foods Suomi Oy

*Kaupallinen yhteistyö
Sulje mainos Tilaa Aromi