– Kakola haluaa profiloitua laatukohteena, joten ravintolapuolellakin halusimme tänne kaupungin parhaimmat ravintoloitsijat, toteaa Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala. Ravintola Kakola avaa ovensa perusteellisen remontin jälkeen talvella 2018–2019.

Esimakua tulevasta saadaan jo toukokuussa 2017, kun Kakolan päärakennukseen avataan pop up -ravintola. Pop up Kakola tulee palvelemaan ennen kaikkea suosittujen Kakola-kierroksien kävijöitä, mutta ravintola toivottaa tervetulleiksi kaikki Kakolanmäellä vierailevat, vaikka kahvikupposen merkeissä. 

Ravintola Kakolan taustalla ovat Kaskiksen yrittäjä-keittiömestarit Erik Mansikka ja Simo Raisio sekä Kaskiksen kolmas osakas, viinimies Topi Pekkanen. Salipuolen operatiiviseen vastuuseen tulee Suvi Nurmi ja myynti-ja markkinointiosaajaksi Sanna Gullstén. Hän vastaa tällä hetkellä Kaskiksen myynnistä ja markkinoinnista, Nurmi on monelle turkulaiselle entuudestaan tuttu muista kaupungin ravintoloista. 

Yli 100-paikkaisen ravintolan lisäksi Kakola tulee tarjoamaan suurillekin ryhmille muunneltavia tiloja. Esimerkiksi entiselle eristysosastolle syntyy 60-paikkainen kabinetti. Tilan historia säilyy konkreettisesti, sillä itse sellit aiotaan museoida.

– Säilytämme myös Kakolan entisen kirkkotilan ehjänä kokonaisuutena ja sinne tulee nykyaikaiset kokous- ja konserttitilat, jotka täydentävät ravintolapalveluja, Ojala kertoo.

Kakolassa tullaan tarjoilemaan etupäässä lounasta ja illallista.

– Tilaisuuksien järjestäjille tullaan myös tarjoamaan mahdollisuus käsityönä tehtyyn ruokaan aina aamiaispalavereista hääjuhlien yöruokaan, Mansikka mainitsee.

Kakolan ruoka tulee olemaan konstailematonta, korkealuokkaista käsityötä, mutta Kaskista yksinkertaisemmalla sapluunalla. Suunnitteilla on käyttää muun muassa avotulta ruoan valmistamiseen, mikä olisi tässä mittakaavassa toteutettuna valtakunnallisesti ainutlaatuista. Tarjoiluastioissa ja sisutuksessa tullaan säilyttämään ”linnameininki”, joten vanhat kalteritkin pääsevät uuteen, valoisampaan asiayhteyteen.

– Pitkään kaavaankin on suunnitelmia Kakolan Pidot -ajatuksella. Esimerkiksi avotulessa paistetusta kokonaisesta porsaasta saadaan mahtava ilta. Mausteeksi tarvitaan vain viiniä karahvillinen – tai pari, Pekkanen maalailee.

Paikallisuus tulee näkymään sekä tuotteiden esiintuomisessa että raaka-aineiden alkuperässä.

– Luotettavat kumppanit ruoka- ja juomapuolella tulevat olemaan avainasemassa, se ei tule muuttumaan Kaskiksesta, Mansikka ja Raisio toteavat yhteen ääneen.