Kaksi tähtikokkia ja talvipuutarha – luksushotelli St. Georgen ravintola avaa talvella

Ruttopuiston naapurissa päästään kokemaan luksuselämyksiä, kun Kämp Collection Hotels avaa Hotel St. Georgen Yrjönkatu 13:ssa ensi vuoden alussa.

St. George hotellin ravintola Andrea sekä leipomo ja baari on suunniteltu kaupunkilaisten ja vieraiden kohtaamispaikoiksi.

Ravintola Andreaa isännöi maailmalla jo mainetta tahoillaan hankkinut kaksikko, Mehmet Gürs ja Antto Melasniemi.

Ravintola sijoittuu vanhaan kiinteistöön, jonka sisäpihalle on rakennettu talvipuutarha lasikaton suojaan. Winter Gardenin inspiraationa ovat olleet klassiset 1700- ja 1900-luvun aatelisten konservatoriot viherhuoneineen ja taidekokoelmineen.

Mehmet Gürsin Mikla on valittu maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Mehmet Gürsin Mikla on valittu maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon.

Mehmet Gürs on yksi Turkin ravintolamaailman supertähdistä. Hänen Mikla-ravintolansa on valittu 50 maailman parhaan ravintolan joukkoon. Kaikkiaan Gürsin perheyritys on perustanut Turkkiin 14 ravintolaa, kolme kahvilaa ja kahvipaahtimon. Hänellä on myös ollut oma ruokaohjelma televisiossa.

Gürs on syntynyt Tammisaaressa, kasvanut Tukholmassa, opiskellut Yhdysvalloissa ja elänyt aikuisikänsä Istanbulissa.

Hän käyttää ravintoloissaan pienten paikallisten valmistajien tuotteita, ja niiden löytämisessä häntä auttaa yrityksen oma ruoka-antropologi.

Gürs on 47-vuotias ja hänellä on yksi poika.

Antto Melasniemi on ruoka-alan visionääri ja ravintoloitsija, joka tunnetaan muun muasta Kuurnasta, Ateljee Finnestä ja Putte’sista.
Antto Melasniemi on ruoka-alan visionääri ja ravintoloitsija, joka tunnetaan muun muasta Kuurnasta, Ateljee Finnestä ja Putte’sista.

Antto Melasniemi on ruoka-alan visionääri ja ravintoloitsija, joka tunnetaan kolmesta menestyneestä helsinkiläisravintolasta: Kuurnasta, Ateljee Finnestä ja Putte’sista.

Melasniemi on entinen HIM-yhtyeen kosketinsoittaja, joka on tarjoillut suomalaista ruokakulttuuria maailmalle muiden muassa kokkaamalla aurinkokennoilla Milanossa.

Rajat rikkoneen HEL YES -ravintolan avulla hän oli viemässä myös suomalaista muotoilua ja taidetta Lontooseen ja Tukholmaan.

Melasniemi oli myös kehittämässä Flow-festivaalista poikkeuksellisen kulinaristisen musiikkitapahtuman.

Juttua korjattu 12.9. Ravintola ei sijoitu hotellin talvipuutarhaan.

Sulje mainos Tilaa Aromi