Helsingin ensimmäinen täysin vegaaninen katuruokatapahtuma VegeStreet valtaa Teurastamon sisäpihan 4. elokuuta. Tapahtumaan saapuu toistakymmentä ruokamyyjää tarjoamaan katuruokaherkkuja tacoista sushiin ja täytetyistä leivistä gelatoon.

Ruoan lisäksi Teurastamolla pääsee nauttimaan vegaanisista drinkeistä ja dj-musiikista. VegeStreetin takana on Pohjoismaiden suurimman kasvisruokatapahtuman Vegemessujen tuotannosta vastaava Vegefirma.

- Vegeruoka on nyt todella in, eikä ihme: ympäristöystävällisyyden lisäksi se on myös helppoa ja herkullista, sanoo tapahtuman tuottaja Selma Lähteenmäki.

- Kutsumme kaikki juhlimaan loppukesää Suomen parhaan vegeruoan äärelle. Tapahtumassa sekä sekasyöjät että jo pidempään vegeilyä harrastaneet pääsevät herkuttelemaan hyvällä fiiliksellä ja tutustumaan vegen mahdollisuuksiin matalalla kynnyksellä, Lähteenmäki toteaa.

VegeStreet on kaikille avoin ja pääsymaksuton tapahtuma. Ruokatorilla pääsee maistelemaan muun muassa filippiiniläisiä makuja Pobren keittiöstä, vegekebab Vöneriä ja parhaita vegejätskejä. Tapahtuman anniskelusta vastaa alueella toimiva Tislaamo – Distillery Bar, joka on laatinut tapahtumaa varten vegaanisen drinkkilistan.

VegeStreet 4.8. kello 11-21 Teurastamo, Helsinki.