Kenet haluat nostaa esiin? Ehdota PRO2020 Ravintolan kokkia

PRO-tunnustuspalkittavien nimeäminen on käynnissä. Haemme jälleen Suomen parhaita ravintola-alan ja ammattikeittiön osaajia PRO-palkintojen saajiksi.

Makujen maestro – tarkkasilmäinen taiteilija.

Makuja, visuaalisuutta ja luovaa kokeilunhalua – ravintolan kokki on ympäristöään ymmärtävä taiteilija, joka ei epäröi käyttää myös väripalettinsa omaperäisimpiä sävyjä. Luovuuttaan vaaliva kokki ei pelkää lähestyä ruokailijaa ja pukea sanoiksi annoksensa syvimmän olemuksen. Hän ymmärtää alaansa, seuraten ja tarkkaillen. Hän tietää, miten hävikkiä vältetään. Hän näkee ravintola-alan liiketoiminnallisen puolen, ja ymmärtää, miten toimia taloudellisesti. Palkinnon arvoinen ravintolan kokki on mielikuvitukseltaan rikas visionääri, joka tekee ravinnosta taidetta. Siisteyden ja hygienian ylläpito tulevat häneltä selkärangasta, eikä hän pelkää pohtia rakentavasti sitä tietä, joka tekee hänen työstänsä entistä onnistuneempaa. Uudet trendit ja raaka-aineet pitävät ravintolan kokin mielen vireessä. Vaikka hän tunteekin klassikot, tietää hän myös tien modernimpiin makumaailmoihin. PRO-palkinnon arvoinen ammattikeittiön kokki on toiminut työssään jo vähintään viiden vuoden ajan keräten aineettomaksi pääomakseen suuren määrän tietoa ja tarinoita, sekä niitä makuja, jotka saavat ihmisen palaamaan yhä uudelleen hänen ruoka-annostensa äärelle. Hän ymmärtää raaka-aineiden arvon sekä tiedostaa ne valinnat, joilla hävikkiä minimoidaan.

Ehdota tässä sarjassa

  • Kaikille avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevää ammattikokkia.
  • propalkinnot.fi

 

Sarjan sponsorina:
Atria Food Service

Pysyn keittiössä! Pystyn kehittymään alalla, tämä on käsityötä, ja nautin, kun näen työn tuloksen heti. Hektisyys on huumetta minulle, elän siitä! Työporukka on voima­varani, tuemme toisiamme niin hyvässä kuin pahassa.”

Vuoden 2019 Ravintolan kokki
Katri Mannermaa, Ravintola Ragu, Helsinki

Mikä PRO?

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Äänestysaika 12.6.–14.10.2019.

propalkinnot.fi