Kenet haluat nostaa esiin? Ehdota PRO2020 Vastuullisuus-sarjassa

PRO-tunnustuspalkittavien nimeäminen on käynnissä. Haemme jälleen Suomen parhaita ravintola-alan ja ammattikeittiön osaajia PRO-palkintojen saajiksi.

Vastuullisuus ei ole päämäärä – se on matka.

Vuodesta 2016 alkaen myönnetty Vastuullisuus-palkinto myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämisessä horeca-alalla.

Millaisen maailman me jätämme jälkeemme? Millaisia valintoja meidän kannattaa työssämme tehdä?

Vastuullinen ammattilainen näkee työelämän valintojen eettiset ja ekologiset vaikutukset. Hän ymmärtää kestävän kehityksen ja vastuullisuuden käsitteet hyvin laaja-alaisesti tuoden tietonsa myös käytäntöön. Oli kyse sitten luomutuotteiden käytöstä, lähituotetun ruoan suosimisesta, tuotantoeläinten olojen kohentamisesta, energiatehokkuuden vaalimisesta tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, vastuullinen tekijä löytää tien toimia oikein. PRO-palkinnon lunastava taho kykenee näkemään oman toimintansa osana suurempaa kokonaiskuvaa ja tuntee voimakasta halua vaikuttaa valinnoillaan. Tässä sarjassa PRO-tuomaristo päättää palkinnon saajan, mutta muista sarjoista poiketen erikseenkutsuttu raati valitsee finalistit.

Ehdota tässä sarjassa

  • Ammattikeittiön, ravintolan tai kahvilan toimija, joka edistää erityisellä tavalla vastuullisia työtapoja omalla toimialallaan.
  • Henkilö tai tiimi, joka edistää ekologisuutta, eettisyyttä ja kestävää kehitystä horeca-alalla.
  • propalkinnot.fi

 

Sarjan sponsorina:
Midsona

Tampere-talo on millä mittarilla hyvänsä mitattuna Suomen paras vastuullisuudessa. Luomu voittaa aina. Se on tärkeä vastuullisuuden osa-alue, ja meillä on tiiviit suhteet luomu­väkeen. Tulevaisuuden asiakas valitsee ravintolan sen mukaan, miten se hoitaa asiat vastuulli­suudessa.”

Vuoden 2019 Vastuullisuus
Juhana Paturi, Tampere-talo, Tampere

Mikä PRO?

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Äänestysaika 12.6.–14.10.2019.

propalkinnot.fi