Klassikkoravintola juhlistaa 85-vuotista taivaltaan

Töölöläisravintola palkitsee asiakkaitaan järjestämällä erityisohjelmaa 85-vuotisjuhlaviikollaan. Huhtikuun lopulla Elitessä tullaan näkemään muun muassa Mikko Leppilampi tulkitsemassa Olavi Virran hittejä.

Ravintola Elite avasi ovensa 25. huhtikuuta 1932, vain muutamaa viikkoa kieltolain kumoamisen jälkeen. 30-luvulta saakka samalla paikalla toiminut ravintola on tullut tunnetuksi erityisesti taitelijoiden, muusikoiden ja näyttelijöiden kantapaikkana.

– Teimme vuosi sitten ravintolaamme kattavan peruskorjauksen, jolla toimme vanhan ja arvokkaan miljöön nykyaikaan. Samalla pohjustimme tällä tavoin jo valmiiksi juhlavuottamme, Eliten ravintolapäällikkö Tiina Partti kertoo.

Kiitosta ja kunnioitusta uskollisille asiakkaille

Elite on juhlaviikolla avoinna normaalisti. Asiakkaat ovat tervetulleita myös pelkästään baarin puolelle nauttimaan juhlaviikon musiikkiesityksistä. Elite haluaa tällä tavoin kiittää ravintolan uskollisia asiakkaita, eli erillistä sisäänpääsymaksua tapahtumapäivistä ei peritä.

– Eräskin asiakas juuri kertoi syöneensä meillä ensimmäisen kerran jo 1930-luvulla ja käyneensä myöhemmin meillä lastensa ja lastenlastensa kanssa säännöllisesti. Näitä asiakkaita me haluamme tällä juhlaviikolla erityisesti huomioida ja kunnioittaa, Partti nostalgisoi.

Asiakkaita hemmotellaan koko huhtikuun ajan myös Elite 85 -juhlamenulla, joka on tarjolla arkisin kello kolmesta eteenpäin ja viikonloppuisin koko päivän.

– Juhlamenu on eräänlainen taiteilijamatka maailman ympäri. Suomesta lähdetään graavatun lohen ja katajanmarjojen siivittämänä länsinaapuriin, kun Pelle Janzon Toastilla tehdään kunniaa ruotsalaiselle oopperalaulajalle. Siitä siirrytään Ranskaan ja säveltäjä Gioachino Rossinin nimikkoannokseen Tournedos Rossiniin. Aterian kruunaa venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan nimikkoherkku, joka kehitettiin hänen matkatessaan Australiaan ja Uuteen-Seelantiin 1920-luvulla, taustoittaa Eliten keittiöpäällikkö Petri Rissanen.

 

Juhlaviikon tapahtumat:

Tiistai 25.4. Mikko Leppilampi & Band

Leppilampi esittää bändeineen Olavi Virran ikivihreitä hittejä.

Torstai 27.4. Arttu Takalo & Niko Kumpuvaara Mielenkiintoinen vibrafonin ja haitarin yhdistelmä on virtuoottista kuunneltavaa.

Lauantai 29.4. Timo Lassy Trio

Suomen tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuva Timo Lassy yhtyeineen vie kuulijat saksofonin sävelin svengaavaan jazzin maailmaan.