Viime keväänä Klaus Berglund teki päätöksen ammattikalastuksen lopettamisesta. Mies ei jäänyt lepäämään laakereillaan, vaan työt Arvo Kokkosella alkoivat heti kesän jälkeen. Berglundin laaja verkosto kalastajien ja ravintoloiden suuntaan sekä alan vahva asiantuntemus ovat erinomainen lisä Kokkosen vankkaan tiimiin. Villikalaspesialistin syksy on alkanut vauhdikkaasti niin myyntityön kuin jalostuksen ja tuotekehityksenkin parissa.

Hyvä esimerkki Berglundin laajasta verkostosta oli tutustumisreissu Pohjois-Norjaan, jossa kävimme Arvo Kokkosen nimissä koko Flytströmin perheen voimin. Päivä kalastustroolarin kyydissä oli ikimuistoinen erityisesti perheen pienimmille. Me isommat pohdimme ja tutkimme mahdollisuuksia tiiviimpään yhteistyöhön paikallisten kalastajien sekä Fjordlaks Ltd:n kanssa.

Berglundin kaavailema säännöllinen logistiikka mahdollistaisi tuoreen, huippulaatuisen raaka-aineen ravintoloiden käyttöön 48 tunnin sisään siitä, kun kala on noussut merestä. Jäämerellä kalastetaan ympäri vuoden, jolloin saalis erityisesti turskakalojen, kampeloiden ja pallasten osalta olisi varmempi ja tiettyjen lajien kohdalla myös sesongin pidentäminen olisi mahdollista.

Täällä Kokkosella koemme myös, että henkilökohtaisilla yhteyksillä Pohjois-Norjan paikallisiin kalastajiin ja yrittäjiin pääsemme lähemmäs sitä, mikä meille muussakin toiminnassa on tärkeää – vastuullisuus, läpinäkyvyys ja eettisyys.

Maija Flytström

www.arvokokkonen.fi