Kokkimaajoukkueen uusi kapteeni on Niko Lehto, 30. Lehto työskentelee Porvoossa ravintola Sinnessä. Hän kantaa jatkossa päävastuun kokkimaajoukkueen keittiötyöskentelystä kokonaisuudessaan.

 - Olen kilpailuhenkinen ja tosi huono häviäjä. Mihinkään kilpailuun ei kannata lähteä leikkimään - aina mennään voittamaan! Jos voittoa ei saavuteta, se vaatii paljon lisää työtä, ja jos se saavutetaan, sekin teettää työtä: huipulle on helpompi kiivetä kuin siellä pysyä, Lehto kuvailee.

 Tämänvuotinen tavoite on lämpimän keittiön voitto Luxemburgin MM-kilpailussa. Kylmä keittiö mukaan laskettuna tavoitteena on olla viiden parhaan joukossa.

 - Minua motivoi se, että kehitymme koko joukkueena, ja päämäärämme - kulta - määrittelee motivaation, Lehto summaa.

 Kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine kehuu uutta kapteenia.

 - Meillä on joukkueelle paras mahdollinen kapteeni. Nikolla on monipuolinen ammattitaito ja aktiivinen, kannustava tyyli. Hänellä on joukkueen ja johdon tuki, luotamme häneen.

Hevossalmen kurssikeskuksesta CToF campus

Itä-Helsingissä sijaitsevasta Hevossalmen kurssikeskuksesta tuli kokkileijonien myötä Leijonaranta. Joukkue on ottanut aiemmin kurssikeskuksena tunnetun paikan haltuunsa, ja se on vastedes kokkimaajoukkueen oma kampus, CToF campus.

 - Täällä syödään, nukutaan ja hengitetään! Pystymme sekä harjoittelemaan että viettämään täällä aikaa yhdessä. Tämä on ilmiömäinen niin paikkana kuin sijainniltaan. Yhteistyökumppanit ja tukut ovat lähellä, Niko Lehto kehaisee.

Keittiö muistuttaa kisakeittiötä, joten harjoitusillalliset luonnistuvat jatkossa omissa tiloissa. Toimivissa tiloissa toimintaa on myös helppo esitellä tukijoille ja muille kiinnostuneille.

Lue lisää kokkimaajoukkueen kuulumisia Aromi-lehden blogista!