Kapteenina minun pitää puskea joukkuetta jaksamaan loppuun asti ja huolehtia, että iloisuutemme näkyy tuomareille. Kisa otetaan vakavasti, mutta samalla pitää näkyä, että nautimme siitä. Maistelen annoksia  pitkin kisaa ja huutelen aikataulua ryhmälle. 

Vuosi meni nopeasti treenaillessa. On ollut hienoa nähdä, miten annokset ovat kehittyneet. Toivottavasti moni nyt mukana kulkenut jatkaa joukkueessa olympialaisiin asti.

Viimeiset treenit on nyt vedetty ja lähtö lähenee. Viimeinen viikko pyhitetään auton pakkaamiselle ja tehdään sellaisia esivalmisteluita, jotka kestävät kuljetuksen. 

Joukkueen henki on hyvä ja kaikki tsemppaavat toisiaan. Se on tärkeää, koska unet jäävät kisassa vähille ja pikkuasiatkin saattavat helposti alkaa ärsyttämään.

Viime kisan oppina tietää, että on pakko yrittää nukkua mahdollisimman hyvin ja muistaa syödä, että jaksaa antaa kaikkensa kolmen kisapäivän aikana. Joukkueen yhteiset juoksutreenit on hyvä keino saada päivä käyntiin. Iso kiitos jo valmiiksi myös assistenteille Antille ja Vihtorille, jotka ovat tärkeässä osassa, koska pitävät huolta että meillä on ruokaa aamusta iltaan!

Kilpailusta haemme tietenkin voittoa. Uskon, että vahvuuksinamme on lämpimässä keittiössä maku ja työskentely. Kylmässä keittiössä eli Culinary and Pastry Artissa vahvuutemme on annosten monipuolisuus – kokonaisuus sisältää lukuisia eri osasia, joihin olemme hakeneet pohjoisia makuja ja värejä Suomen luonnosta.

Culinary World Cup käydään Luxemburgissa 23.–26. marraskuuta.