Etätyösuositus on hiljentänyt monen työpaikkaravintolan. Suomalaisista miehistä 10 prosenttia käy etätyön aikana lounaalla ravintolassa, kun naisista vain kolme prosenttia toimii samalla tavalla.

Kyselyn tilanneesta Sodexosta muistutetaan, että henkilöstöravintoloihin voi piipahtaa myös etäpäivän aikana, jolloin maistuvan lounaan lisäksi tulee edistettyä ravintola-alan työllisyyttä ja saa myös itse mukavan tauon päivään.

– Erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvat nuoret miehet ovat kokeneet, että etätöiden vuoksi väliin jääneet lounashetket henkilöstöravintoloissa ovat vaikuttaneet negatiivisesti heidän ruokailuunsa, Sodexon brändi- ja viestintäjohtaja Mira Perander kertoo.

Sodexo on pyrkinyt monella tavalla ratkomaan etätyöläisten lounashaasteita ja yhtiöllä on ollut toiminnassa muun muassa lounasruokaa myyvä kiertävä auto.

Sodexolla tutkitaan myös mahdollisuuksia henkilöstöravintoloiden annosten kotiinkuljetukseen. Kyselyn tulokset ovat rohkaisevia.

– Kolmasosa vastaajista olisi valmis tilaamaan henkilöstöravintolasta ruokaa kotiin, jos saisi sen samaan hintaan. 8 prosenttia vastaajista olisi valmis maksamaan kuljetuksesta noin 5 euroa. Nuorista, alle 22-vuotiaista, jopa neljännes olisi valmis maksamaan kuljetuksesta. Ruuan tilaamishalukkuus oli ylipäätään suurempaa alle 35-vuotiaiden ikäryhmässä, Perander sanoo.

Kyselyn toteutti Sodexon tilauksesta Syno Int verkkokyselynä elokuussa 2020 ja siihen osallistui yli 1 000 vastaajaa Suomessa. Kysely oli väestöä demografisesti edustava.