Sirpa Pietikäinen: Vastuulliset valinnat pelastavat maailman – ainakin osittain

07.06.2018 Sirpa Pietikäinen

Meillä on vain yksi maapallo, ja silti käytämme luonnonvaroja puolentoista planeetan verran vuosittain. Kierre vain pahenee – enemmän ihmisiä, enemmän käytettävissä olevia tuloja, enemmän tavaroita ja niillä lyhyemmät käyttöiät. Seuraavan 30 vuoden kuluttua tarvitsisimme neljän maapallon luonnonvarat, jotta voisimme kattaa kasvavan kulutuksen tarpeet. Meillä ei ole neljää maapalloa.

Janne Gylling: Kuka määritteli miltä kasvisruoan tulisi näyttää?

07.05.2018 Janne Gylling

Tässäkin numerossa on yhtenä aiheena kasvisruoka. Aihe on itsellenikin ajankohtainen, sillä olen ollut kasvissyöjiä viimeiset kaksi vuotta. Kotioloissa on helppoa olla jopa vegaani, mutta ainakin oma liikkuva työ ja epäsäännölliset ruokailut työpäivien aikana tuntuvat välillä liian vaikeilta, jos yrittää väistellä maidon ja kananmunan olemassaoloa. Kasvissyöjäksi siirtyminen on saanut myös minut havahtumaan siitä, missä kaikessa käytetään jotain eläinperäistä. Aika harva ymmärtää, ettei edes oma suosikkipunaviini ole välttämättä vegaanista.

Marja Antikainen: Lisää kuplivaa arkeen ja juhlaan!

21.04.2018 Marja "Manta" Antikainen

Viime aikoina olen miettinyt, millaisia muutoksia ravintoloissa tehdään uuden anniskelulainsäädännön myötä. Erityisesti olen pohtinut sitä, miten moni aiemmin C-luvilla toiminut ravintola laajentaa tuotevalikoimaansa väkevämpiin juomiin, koska se on nyt täysin yritysten päätettävissä. Jatkoaikakäytäntöihin on myös tullut muutoksia. Toivottavasti päätöksiä tehdään liikeidean mukaisesti asiakkaiden toiveet huomioiden taloudellisia vaikutuksia unohtamatta.

Näytä lisää