Marja Antikainen: Pitääkö olla huolissaan?

18.09.2018 Marja Antikainen

”Helle on paras markkinointikonsultti”. Näin kommentoi paikallislehdessä eräs eteläkarjalainen ravintoloitsija kesän 2018 myyntiä. Säätilan ansiosta varsinkin oluiden ja virvoitusjuomien myynti kasvoi koko maassa verrattuna kahteen edelliseen kesään. Helteet yllättivät myös juomien valmistajat. Varsinkin monet pienpanimot myivät varastot tyhjiksi ja jopa ”eioota”.

Sirpa Pietikäinen: Vastuulliset valinnat pelastavat maailman – ainakin osittain

07.06.2018 Sirpa Pietikäinen

Meillä on vain yksi maapallo, ja silti käytämme luonnonvaroja puolentoista planeetan verran vuosittain. Kierre vain pahenee – enemmän ihmisiä, enemmän käytettävissä olevia tuloja, enemmän tavaroita ja niillä lyhyemmät käyttöiät. Seuraavan 30 vuoden kuluttua tarvitsisimme neljän maapallon luonnonvarat, jotta voisimme kattaa kasvavan kulutuksen tarpeet. Meillä ei ole neljää maapalloa.

Janne Gylling: Kuka määritteli miltä kasvisruoan tulisi näyttää?

07.05.2018 Janne Gylling

Tässäkin numerossa on yhtenä aiheena kasvisruoka. Aihe on itsellenikin ajankohtainen, sillä olen ollut kasvissyöjiä viimeiset kaksi vuotta. Kotioloissa on helppoa olla jopa vegaani, mutta ainakin oma liikkuva työ ja epäsäännölliset ruokailut työpäivien aikana tuntuvat välillä liian vaikeilta, jos yrittää väistellä maidon ja kananmunan olemassaoloa. Kasvissyöjäksi siirtyminen on saanut myös minut havahtumaan siitä, missä kaikessa käytetään jotain eläinperäistä. Aika harva ymmärtää, ettei edes oma suosikkipunaviini ole välttämättä vegaanista.

Marja Antikainen: Lisää kuplivaa arkeen ja juhlaan!

21.04.2018 Marja "Manta" Antikainen

Viime aikoina olen miettinyt, millaisia muutoksia ravintoloissa tehdään uuden anniskelulainsäädännön myötä. Erityisesti olen pohtinut sitä, miten moni aiemmin C-luvilla toiminut ravintola laajentaa tuotevalikoimaansa väkevämpiin juomiin, koska se on nyt täysin yritysten päätettävissä. Jatkoaikakäytäntöihin on myös tullut muutoksia. Toivottavasti päätöksiä tehdään liikeidean mukaisesti asiakkaiden toiveet huomioiden taloudellisia vaikutuksia unohtamatta.

Tatu Lehtovaara: Pilataanko suuris tahallaan?

03.03.2018 Tatu Lehtovaara

Systemaattinen suurkeittiön arvostuksen alasajo on jatkunut jo vuosia. On valitettavaa, että pienessä maassa eivät alan toimijat mahdu saman katon alle. Ravintolasektori, opetusviranomaiset, eri yhdistykset ja alan oppilaitokset ovat vuosia edistäneet omilla toimillaan keittotaidon kahtiajakoa.

Janne Gylling: Asiakaskokemus henkilöstöravintolassa voisi olla paljon parempi

19.02.2018 Janne Gylling

Olen saanut työurani aikana hyödyntää useamman työpaikan alakerrassa sijaitsevaa henkilöstöravintolaa. Lounashetki on meidän hektisessä työarjessa käytännössä ainut selkeä katkos, joka rytmittää ja katkaisee päivää edes hieman. Vaikka avokonttoreihin onkin alettu siirtyä, on yhteinen lounashetki silti monelle se paikka jossa tavataan työkavereita ja vaihdetaan kuulumisia. Kahvitauotkin tuntuvat olevan vain pikaisia pyrähdyksiä kahviautomaatilla palaverien välissä.

Näytä lisää