Koulutuskeskus Salpaus ehdokkaana pohjoismaisessa ruokakilpailussa

Salpaus kilpailee EMBLA Nordic Food Awardsissa kesäkuun alussa joukkoruokailuosaajan tittelistä Reykjavikissa.

EMBLA Nordic Food Awards -kilpailun tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoutta pohjoismaisesta ruuasta. Suomalaisia ruokaosaajia on joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa ehdolla seitsemän. Ehdokkaat valitsi kansallinen kilpailuraati.

Salpauksessa valmistetaan 2 500 ilmaista koululounasateriaa päivässä. Annoksissa suositaan lähellä tuotettuja elintarvikkeita, ja ruokahävikin seuranta on osa arkea. Koulutuskeskus pyrkii toimimaan edelläkävijänä kasvisruuan tarjoamisessa ammattikeittiöissä ja kotimaisen kasviproteiinin käytössä. Kotimaisen kasvivalkuaisen käyttö on Salpauksen mukaan keino vastata nykypäivän haasteisiin: ilmastonmuutokseen, proteiiniomavaraisuuteen ja ravitsemukseen.

Pohjoismaisia ruokapalkintoja jakava EMBLA Nordic Food Awards järjestetään toista kertaa. Koulutuskeskus Salpaus on asetettu ehdolle pohjoismainen joukkoruokailuosaaja -sarjaan.

EMBLA:n palkinnot jaetaan 1. kesäkuuta 2019 Harpan konserttitalossa Reykjavikissa pohjoismaisen keittiömestarijärjestön NKF:n kongressin yhteydessä.

Suomen EMBLA-finalistit

  • Joukkoruokailuosaaja
    Koulutuskeskus Salpaus
  • Raaka-ainetuottaja
    Hauhalan Hanhifarmi
  • Ruokayrittäjä
    Silmusalaatti Snafu Oy
  • Ruoka-artesaani
    Ainoa Winery
  • Ruokaviestijä
    Satokausikalenteri
  • Ruokamatkailukohde
    Slow Food Festival Fiskars
  • Ruokakasvattaja
    Hävikki-battle, Motiva Oy