Kuivaamalla parempaa!

Miksi käytämme kuivattuja raaka-aineita tuotteissamme? No maun takia, totta kai. Lue kuivaamisen kaikki hyödyt ammattikeittiölle ja voit unohtaa epäluulosi jauhetuista tuotteista. Tieto lisää parempien ruoka-annosten määrää, eikö?

IsoMitta käyttää tuotteissaan kuivattuja raaka-aineita, auringon kypsyttämiä kasviksia, sieniä, marjoja ja yrttejä sekä tuoreita lihoja ja kaloja, jotka kuivataan ja jauhetaan jauhemaiseksi seokseksi. Kuivaaminen on ikivanha tapa säilöä ruokaa ja makuja, jonka etuina ovat parempi säilyvyys, tasalaatuisuus ja intensiivisemmät maut.

Kuivatut raaka-aineet varmistavat tasaisen laadun

Käytämme paljon kasviksia, vihanneksia ja yrttejä eivätkä sadot luonnollisestikaan ole joka vuosi samanlaisia. Kasvuolosuhteiden vuoksi maku, väri, rakenne ja suutuntuma vaihtelevat. Käyttämällä kuivattuja aineksia takaamme tuotteidemme tasalaatuisuuden.

Raaka-ainetoimittajiemme tuotteet täyttävät tiukat laatuvaatimuksemme niin aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan kuin mikrobiologisestikin. Käyttämämme raaka-aineet ovat aina tarkoin valittu ja tutkittu. Laadunvalvonta alkaa jo valintavaiheessa, koska huonolaatuisia raaka-aineita ei edes kuivata.

Korkealuokkaisten raaka-aineiden ansiosta tuotteisiimme ei lisätä arominvahventeita. Kuivaamisen ansiosta IsoMitan tuotteissa on pitkä säilyvyys – ilman lisättyjä säilöntäaineita. Ravintoaineet säilyvät kuivatuissa tuotteissa hyvin.

Mitä hyötyä kuivaamisesta on ammattikeittiöille?

Kuivattu tuote vähentää hävikkiä ja säästää kustannuksia. Se painaa tuoretta vähemmän, mikä alentaa kuljetuksista aiheutuvia kustannuksia. Kuivatun tuotteen hinta on tasainen myös sesonkien ulkopuolella, jolloin tuoreita raaka-aineita ei välttämättä ole edes saatavilla, niiden laatu ei ole paras mahdollinen tai hinnat ovat korkeammat.

Kuivattuna raaka-aineet eivät vaadi kylmäsäilytystä, mikä laskee ravintolakeittiöiden varastointikustannuksia. Pitkän säilyvyyden ansioista hävikki pienenee, kun tuotetta voidaan käyttää vain tarvittu määrä.

Tutustu IsoMitan tuotteisiin täältä >>

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

Continental Foods Finland

*Kaupallinen yhteistyö