Food Camp Finlandin ja Arlan järjestämä Makeamestari 2018 on keittiöammattilaisille suunnattu kilpailu, jossa haetaan makeiden herkkujen taitajaa. Tuomaristo valitsi Tampereella Fastfood & Café & Ravintola -messutapahtumassa järjestettävään semifinaaliin kahdeksan kilpailijaa lähetettyjen reseptien ja annoskuvien perusteella. Finaaliin jatkaa neljä kisaajaa.

Kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyö­kumppaneiden edustajista. Puheenjohtajana toimii Jarmo Laitinen ja päätuomarina Pekka Terävä.

Ensimmäinen Makeamestari kruunataan Fastfood & Café & Ravintola -messutapahtuman yhteydessä Tampereella 11. lokakuuta.

Semifinalistit

 

Emmi Hämäläinen

HMSHost Finland Oy

Emmi Hämäläinen on järvenpääläinen kondiittori ja leipuri, joka on aloittelemassa kondiittorimestarin opintoja. Hän työskentelee Helsinki-Vantaan lentokentällä keittiön vuoromestarina Pier Zero -ravintolassa. Aikaisempaa työkokemusta Hämäläiseltä löytyy muun muassa erilaisista tilaus- ja juhlapalveluravintoloista pääkaupunki­-seudulla.

 

Ville Korpi

Ravintola Ludu

Ville Korpi on turkulainen ravintolakokki. Hän on osallistunut vuosina 2012 ja 2013 Vuoden nuori kokki -kilpailuun ja yltänyt molemmilla kerroilla finaaliin.

 

Olli Kuokkanen

Pastry Works Oy / Gagu

Kondiittorimestari ja suurtalouskokki Olli Kuokkanen on aloittanut uransa lämpimän ruoan lisäkkeissä. Hänellä on työkokemusta useista huippuravintoloista ulkomailta ja Suomesta niin työntekijänä kuin esimiehenäkin useimmiten kylmäkön vastuualueilla. Ammattitaitoaan Kuokkanen pitää yllä työllä ja osallistumalla alan kilpailuihin. Kuokkanen sai tänä vuonna Suomen Keittiömestarit ry:n tunnustuksena Gordon Blu -käädyt.

 

Eija Kuningas

T:mi KuningasKakut

Eija Kuningas on kirjoittanut Mansikkamäki-leivontablogia, jonka innoittamana hän opiskeli ensin leipurikondiittoriksi ja tänä vuonna kondiittorik­­isälliksi. Vuonna 2017 Kuningas oli mukana World Skills Abu Dhabi -kilpailuun osallistuneen Emeliina Papinnimen harjoittelu­tiimissä. Hän on pitänyt yhdessä opettajansa Markku Vengasahon kanssa alan kursseja.

 

Sammi Tapio Mäki

Ravintola Eevert

Alankomaalainen Sammi Tapio Mäki on asunut yli puolet elämästään Suomessa. Hän valmistui kokiksi vuonna 2015 Roihuvuoren Palvelualojen Ammattilaitokselta. Mäki on vahvistanut osaamistaan sen jälkeen muun muassa Lontoossa Le Cordon Bleu -koulussa. Tällä hetkellä Mäki työskentelee Restaurant Eevertissä, jossa hän vastaa alku- ja jälkiruoista sekä leivistä.

 

Piero Silvani

Ravintola Särkänlinna

Piero Silvani on jälkiruoista kiinnostunut kokki, joka haluaa haastaa omaa ammattitaitoaan kilpailemalla. Silvanilla on kilpailukokemusta Taitaja 2015 -kilpailusta, josta hän sai hopeaa ja Stadin Ammattiopiston Vatikilpailusta tuli kolmas sija vuonna 2014.

 

Simo Pietarinen

Ravintola Demo

Ravintola Demossa Helsingissä keittiömestarina työskentelevä Simo Pietarinen on kokenut kilpailija. Listalta löytyvät: Vuoden Kokki 2013 -finaali, Vuoden Kokki 2014 -semifinaali, Vuoden Kokki 2015 -finaali, Vuoden Kokki 2016 -semifinaali, Linie Award 2014 -finaali, SanPellegrino Young Chef 2015 Skandinavian -semifinal, Culinary Olympics Erfurt 2016 -hopeamitali ja Nordic Chef Team 2017 -kultamitali.

 

Petra Tolvanen

Freelancer

Petra Tolvanen hakee inspiraatiota kakkuihin ja leivonnaisiin ulkomailta: seuraamalla ulkomaalaisia leivonta-alan trendejä sosiaalisessa mediassa ja lukemalla ulkomaalaisten huippu­kondiittorien kirjoittamia kirjoja. Tolvanen valmistui kondiittoriksi vuonna 2017 heti leipuri-kondiittorin perustutkinnon jälkeen ja tavoitteena hänellä on suorittaa tulevaisuudessa myös kondiittorimestarin tutkinto.