Food Camp Finland haki Arlan johdolla osallistujia ammattikokeille suunnattuun kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Pizzamestari 2019 -tittelillä ja 4 000 eurolla. Kilpailuun osallistuttiin omalla pitsareseptillä ja -kuvalla. Kahdeksan parasta valittiin semifinaaliin ja heistä neljä parasta finaaliin. Semifinaali ja finaali järjestetään maaliskuussa Fastfood & Café & Ravintola -ammattilaistapahtumassa Helsingissä. 

Kilpailun tuomaristoa johtaa ravintoloitsija Pekka Terävä, joka haluaa nostaa sekä pitsan että suomalaisten pitsaosaajien arvostusta. Arvostelussa kiinnitetään huomiota työskentelytapaan sekä makuun ja rakenteeseen. Terävän lisäksi tuomaristossa on useita arvostettuja ruuan asiantuntijoita ja ammattilaisia.

– Suomessa on paljon upeaa pitsaosaamista. Pizzamestari-kilpailulla pyrimme tavoittamaan innovatiivisimmat ja rautaisimmat ammattilaiset, jotka nostavat jo 57 vuotta Suomessa olleen pitsan arvoonsa, Terävä sanoo.

Semifinalistit:

Akseli Mäki, Tårget, Turku

Alberto Neri, Fat Lizard, Espoo

Daniele Matteoni, Pizza bistro Marco Polo, Vaasa

Imran Ali, Classic Pizza, Helsinki

Jere Heinonen, Pizzala, Helsinki

Martin Harmina, Strandhovet, Närpiö

Matteo Macaluso, Daddy Greens Pizzabar, Helsinki

Miguel Papaianni, Capperi Oy, Helsinki