Miro Kurvisen uusi ravintola Kungfu Kitchen avaa ovensa tulevana vappuna täysin saneeratussa Haikara-korttelissa Lönnrotinkadulla. Ravintolassa yhdistyvät luovasti aasialaiset maut, amerikkalainen barbecue-kulttuuri ja skandinaaviset raaka-aineet.

– Panostamme aitoihin, laadukkaisiin ja terveellisiin raaka-aineisiin, ja annokset ovat reiluja makua ja visuaalisuutta unohtamatta, kertoo Kurvinen.

Kesäksi Haikaran korttelin sisäpihalle aukeaa tunnelmallinen ja rento Kungfu Garden, jossa puuhiiligrilli luo ympäristön urbaaniin herkutteluun ja hauskanpitoon. 

Kurvisen lisäksi keittiömestarina toimii pitkän linjan keittiöammattilainen Mika Reijonen

– Keittiössämme huippukokit päästetään toden teolla irti ja luvassa on paljon kulinaarista hulluttelua. Tavoitteenamme on, että asiakkaat saavat kokea, miltä huippukokkien kunnianhimoinen hauskanpito maistuu, Kurvinen sanoo.

– Ravintolan nimi kuvaa asennettamme. Kungfu on taitolaji, joka vaatii vuosien pitkäjänteistä ja kärsivällistä harjoittelemista ja itsensä kehittämistä. Kungfu Kitchenissä ruoanlaittoon asennoidutaan samalla intohimolla. 

Kurvinen on haaveillut omasta ravintolasta siitä lähtien, kun hän voitti Masterchef-kilpailun vuonna 2014.

– Kolme vuotta olen suunnitellut ja kehitellyt ravintolan konseptia, ja nyt vihdoin kaikki palaset loksahtivat paikoilleen. Avajaisviikolla järjestämämme vappubrunssi on jo täyteen buukattu. Odotan myös innolla Kungfu Garden -terassin avajaisia, kun hiiligrillit päräytetään käyntiin ensimmäistä kertaa, hän kertoo.