Voittajaksi valikoitui kuusivuotiaan hämeenlinnalaisen Erika Kurrin suunnittelema poro-kantarelli-leipäjuustopizza.  Kurrin ehdotuksessa on käytetty Rosson pizzoille uusia, samalla kuitenkin hyvin suomalaisia raaka-aineita: kantarelleja, leipäjuustoa ja poroa. 

– Suometar-pizza maistui testipaistossa niin hyvältä, että tulemme valmistamaan sitä niin lasten kuin aikuisten annoskokoina, kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.  

Kurrin voittajapizzaan poimittiin nimi Suometar toisen kisaajan, 8-vuotiaan iisalmelaisen Esteri Eskelisen ehdotuksesta. Lasten laatimissa pizzaehdotuksissa kotimaiset raaka-aineet, kuten poro, metsäsienet, leipäjuusto, muikku ja lohi, nousivat vahvasti esiin. Kisan yllättäjä oli lukuisiin pizzoihin täytteeksi ehdotettu mustikka.  

Kasvisruokatrendi on yltänyt lastenkin ruokatottumuksiin. Peräti kolmasosa kisaan suunnitelluista pizzoista oli kasvisversioita. Täytteiksi ehdotettiin muun muassa kesäkurpitsaa, porkkanaa, pinaattia, punajuurta ja nyhtökauraa. Monessa ehdotuksessa pizza viimeisteltiin paiston jälkeen lisättävällä salaatilla tai hedelmäviipaleilla.  

Rosso on mukana ELO-säätiön Syödään yhdessä -hankkeessa, joka kannustaa suomalaisia yhteisen ruokapöydän äärelle niin arkena kuin juhlana. Rosso kutsuu vuoden 2017 aikana kaikki Pelastakaa Lapset ry:n lastenkotien sekä turvapaikanhakijayksiköiden ja perhekuntoutusyksiköiden lapset Rossoon syömään.

Suometar on tarjolla kaikissa Rossoissa 14.3. alkaen.