Lahden seutu on tunnettu talviurheilu- ja tapahtumakaupunkina. Kaupungissa on lisäksi vahva usko siihen, että koronapandemian myötä jo ennestään kovassa kasvussa ollut kansainvälinen terveys- ja luontomatkailu kasvaa edelleen.

– Ennaltaehkäisevä terveydenhoito, luonto ja hyvinvointi sekä elämyksellinen asuminen ovat kansainvälisiä megatrendejä, joiden varaan konsepti on hyvä rakentaa. Silti kysyntä on toimijoiden puolelta ollut jopa yllättävän kovaa. Resortin toimitiloista 90 prosenttia on vuokrattu, kertoo Kinoksen toimitusjohtaja Arto Korhonen.

– Terveysmatkailussa piilee merkittävä palveluviennin potentiaali. Mukaan tarvitaan aktiivisia terveyspalveluyrityksiä ja laajaa yhteistyötä muiden palveluntarjoajien kesken, kommentoi Suomen Terveysmatkailu ry:n toiminnanjohtaja Maarit Haavisto-Koskinen.

Hotellin nimeksi The Moss Hotel

Hotellioperaattoriksi hankkeeseen on sitoutunut Folks Hotels oy, joka tulee operoimaan keskuksen majoitusliiketoiminnan sekä osan ravintolapalveluista. Hotellin nimeksi tulee The Moss Hotel. Hotellin lisäksi keskukseen sijoittuu yli 100 asuntoa, joihin kaikkiin on saatavissa hotellin palvelut. Asunnot soveltuvat sekä pitkäaikaiseen asumiseen että hotellin operoimiksi lomahuoneistoiksi. Resortin kylpylä, The Moss Spa tähtää pohjoismaiden laadukkaimmaksi kylpyläksi. Teemaan yhdistyy korkealaatuiset hoidot, ravinto ja tuotteet sekä metsän ja luonnon mystiikkaan perustuva elämyksellinen sisustus.

– Mikään ei ole kansainväliselle asiakkaalle niin elämyksellistä kuin aito hyvinvointi ja Suomen puhdas luonto. Sille pohjalle lähdimme The Moss hotellin konseptia rakentamaan. Konseptissa yhdistyy luonnon mystiikka, korkeatasoiset hyvinvointipalvelut, pirun hyvä ruoka ja hyvä uni, sanoo Folks Hotelsin toimitusjohtaja Aki Keskitalo.

Koronapandemian vaikutus näkyy aikataulussa 

Resortin oli alun perin tarkoitus valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä. Käynnissä oleva pandemia on paitsi pakottanut myös antanut mahdollisuuden tutkia koko hankkeen konseptin sisältöä uudelleen.

– Ranta-Kartanon hankkeella on sijoittajien vahva tuki eikä hankkeen toteutus ole uhattuna. Koronapandemia aiheuttaa hankkeelle lyhyellä aikavälillä hidastumista, mutta pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna uskomme, että sijaintimme Järvi-Suomen äärellä, Salpausselän metsien vieressä, turvallisessa ja puhtaassa Suomessa on pandemian jäljiltä meille entistä vahvempi myyntivaltti. Terveys- ja luontomatkailu voi olla Lahden seudulle täysin uusi keihäänkärki matkailun, imagon ja työllisyydenkin näkökulmasta. Tavoitteenamme on avata keskus alkuvuodesta 2024. Sen tavoitteen toteuttamiseksi teemme nyt rajusti töitä, kertoo Arto Korhonen.