Suuren suosion saavuttanut valtakunnallinen kouluruokakilpailu huipentuu neljännen kerran Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla maaliskuussa käytävässä finaalissa.

– Maksuttoman kouluruuan 70-vuotisjuhlan kunniaksi lapset ja nuoret valitsevat voittajan, kertoo Ari Korte.

Joukkueiden ilmoittautumisaika kilpailuun on parhaillaan menossa.

– Julkisin varoin ylläpidettävän suomalaisen kouluruuan arvostus maailmalla on korkealla, mutta arjessa kouluruuan arvoa ei aina muisteta. Valtakunnallisen kouluruokakilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta ja osoittaa, miten herkullinen lounas syntyy pienellä budjetilla ja suurella ammattitaidolla, Korte kertoo.

– Jos luotto oman koulun kouluruokaan on korkealla, kannattaa keittiön ammattilaisille huikata kiitosten yhteydessä kehotus ilmoittautua mukaan kisaamaan maan parhaimman koulukeittiön tittelistä. Keittiössä puolestaan ei kannata epäröidä, sillä kilpailun tuomaristossa vaikuttavat juuri he, joilta kiitoksia satelee: koululaiset, Korte vinkkaa.

Kolmihenkiset joukkueet ilmoittautuvat kilpailuun kolmella reseptikokonaisuudella: keitto-, liha- tai kala- sekä kasvisruokareseptillä. Lisäksi aterialla tarjotaan salaatti, leipä ja juoma. Kunkin ateriakokonaisuuden raaka-aineet saavat maksaa yhden euron.

Maksuton kouluateria on tarjottu Suomen kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien, ja nykyään siitä nauttii päivittäin lähes miljoona kouluruokailijaa. Valtakunnallisen kouluruokakilpailun ansiosta arvostus suomalaista kouluruokaa ja sen ammattilaisia kohtaan on kasvanut.

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 17. marraskuuta. Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa parempaakouluruokaa.fi. Viisi finalistijoukkuetta julkistetaan 4. tammikuuta.

Lisätiedot: www.parempaakouluruokaa.fi