Laurea-ammattikorkeakoulun joukkue voitti kultaa Joensuussa pidetyissä restonomiopiskelijoiden SM-kilpailuissa eli Resto2019 –tietotaitokilpailuissa.

Laurean ReBels-nimiseen joukkueeseen kuuluivat restonomiopiskelijat Noora Herlevi, Sanni Kalola, Tiia Kopra ja Asta Salmela. Hopealle sijoittui Satakunnan ammattikorkeakoulu Porista ja kolmanneksi Haaga-Helian Porvoon joukkue.

Vuodesta 2002 jatkuneen kilpailuperinteen järjestelyistä vastasi tänä vuonna Karelia-ammattikorkeakoulu ja kilpailuiden teemana oli Pure Karelia, jolla korostettiin karjalaista vieraanvaraisuutta sekä paikallisia erityispiirteitä. Vuoden 2020 kilpailut järjestää Haaga-Helian restonomikampus Haagasta.

Viiden tehtävän suoritus

Resto2019-kilpailussa oli kaksi ennakkotehtävää ja kolme paikan päällä suoritettavaa tehtävää. Karjalaista runoperinnettä ei unohdettu, sillä joukkueet esittelivät itsensä ja kotipaikkansa runomuodossa.

Ensimmäisessä ennakkotehtävässä kilpailijoiden piti luoda Suomen Restonomiliitolle valtakunnallinen ratkaisu, jolla liitto voi vaikuttaa ravintola-alan kohtaanto-ongelmaan ja vaikuttaa mielipiteisiin, jotta ala koettaisiin houkuttelevaksi uravaihtoehdoksi.

Toisessa ennakkotehtävässä joukkueiden tuli tuotteistaa Joensuun ja Kolin tarjonta keskieurooppalaiselle tapahtumamatkailijalle.

Ensimmäisessä varsinaisessa kilpailutehtävässä joukkueiden piti suunnitella paikallisuutta korostava ulkoilmatapahtuma Sirkkalan puistoon ja toisessa tehtävässä kerrottava kolmen minuutin hissipuheessa, miten karjalainen vieraanvaraisuus näkyy Taitokorttelissa. Kolmas tehtävä liittyi Botania-tapahtumapuutarhan villiruokaan ja siihen, miten puutarha saataisiin konseptoitua ympärivuotiseksi matkailukohteeksi.

ReBels-joukkue oli paras kilpailun kolmannessa tehtävässä ja hätyytteli ykköspaikkaa myös muissa tehtävissä. 

Laurealla menestyksekäs alkuvuosi

Laurean lehtori Henry Lybäck valittiin tammikuussa parhaaksi opettajaksi Aromi-lehden järjestämässä ravintola-alan PRO2019-gaalassa.

Laurean restonomiopiskelijat ottivat puolestaan maaliskuussa kaksoisvoiton restonomiopiskelijoille järjestetyssä kilpailullisessa Restojamit-innovaatiotapahtumassa. Se järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Joukkueiden tehtävänä oli kehittää uusia ratkaisuja ja innovatiivisia ideoita toimeksiantajan esittämään haasteeseen 48 tunnin aikana. 

Vastikään Laurean Living Lab -oppimisympäristö sai merkittävän vahvistuksen, kun BarLaurean keittiömestarina aloitti Palace-taustainen Jarmo Vähä-Savo.