Levainista on saatavilla laaja valikoima käsityönä valmistettuja, sataprosenttisesti hapanjuureen leivottuja ja omassa kiviarinauunissa paistettuja leipiä sekä muita leipomotuotteita.

– Leivonnassa käytämme mahdollisimman tuoreena jauhettuja jauhoja, jotka tulevat huolella valikoiduista pienmyllyistä. Panostamme jauhoihin paljon ja olemme pitkään etsineet tuottajia, jotka viljelevät myös alkuviljoja, kuten maalaisvehnää, spelttiä, emmeriä ja einkornia, leipuri Kaisa Johansson kertoo. Aisaparinaan hänellä on leipomossa Susanna Vuori.  

Leipää paistetaan aina neljään asti, jotta asiakkaat voivat hakea uunituoreen leivän mukaansa myös työpäivän päätteeksi. Levainin leipomossa valmistuvat leivät myös BW-Restaurantsin muihin ravintoloihin.  

Leipomon lisäksi Levain on myös täysimittainen ravintola, jonka keittiötä johtaa Boulevard Socialista siirtynyt Iikka Johansson. Salista vastaa aiemmin Brondassa työskennellyt Tara Kari.  

Mutkaton ja rento eatery -tyylinen kokonaisuus tarjoaa aamiaista, lounasta ja illallista. Keittiön perusta on vankka ammattitaito, käsityö ja raaka-aineiden kunnioitus. Ruokatuote on Johanssonin, Serko Rantasen ja Matti Wikbergin käsialaa.

– Toisin kuin muissa ravintoloissamme, täällä myös take away on isossa roolissa, Wikberg kertoo.  

Aamiaisella on tarjolla esimerkiksi kauden raaka-aineista tehty smoothie, ohrasuurimoista tehty uunipuuro ja egg sandwich. Lounaalla on saatavilla muun muassa salaatteja ja keittoa. Iltaisin asiakkaat voivat nauttia vaikkapa ruokaisia sandwicheja ja jaettavia naposteluannoksia. Tarjolla on myös viiniä ja cocktaileja.  

Yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa on oleellinen osa toimintaa. Kahvi paahdetaan korttelin päässä sijaitsevassa paahtimossa Kaffa Roasteryssa ja Egg Sandwich -annoksessa käytetty tuoremakkara haetaan Feri’s Sausages -makkarapajasta Viiskulmasta.

– Pitkäaikainen unelmamme leipomo-ravintolasta toteutui, kun Levainin ovet avattiin. On upeaa tarjota asiakkaillemme uusi olohuone keskellä Punavuoren kivikortteleita, jonne on helppo astua sisään ja jossa voi viihtyä hetken jos toisenkin hyvän ruoan, leivän ja lasillisen äärellä, ravintoloitsija Matti Wikberg iloitsee.  

Levain on avoinna maanantaista lauantaihin. Asiakaspaikkoja on ravintolasalissa 25 ja terassilla 22.