Kaksipäiväiseen kilpailuun oli valittu reseptikarsinnan perusteella kuusi kilpailijaa, jotka kokkasivat ensimmäisen päivän semifinaalissa yhden pääruoan ja finaalissa kolmen ruokalajin menun. Finaalissa kilpailivat Simo HarrivaaraAlfred Tallberg ja Turo Väärti. Kilpailun voiton vei Harrivaara.

Kilpailun tuomaristo kiitteli kokkeja loistavasta työstä, ja totesi tason olleen kova sekä semifinaalissa että finaalissa. Tuloksen julkistanut kilpailun johtaja Sampo Kantele Perho Liiketalousopistosta kertoi eron ensimmäiseksi ja toiseksi tulleen välillä olleen todella pieni.

Kilpailun päätuomarina toimi keittiömestari ja historian ensimmäinen luomukokki Benjamin Frostell. Muut tuomarit olivat Filip Langhoff (Ask ja Jord), Toni Kostian (Grön ja Way) ja Simona Milazzo (Sicapelle) sekä lehdistön edustajana Aromi-lehden päätoimittaja Heli Koivuniemi.

– Tasalaatuisin suoritus ja pääraaka-aineen kunnioitus ratkaisi kilpailun voittajan hyväksi, kertoi kilpailun päätuomari Benjamin Frostell.

Maun ja ulkonäön lisäksi kilpailussa arvioitiin keittiöosaamista ja kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Kilpailussa kiinnitettiin huomiota muun muassa hävikin hallintaan ja raaka-aineiden huolelliseen hyödyntämiseen sekä laitteiden tarkkaan energian käyttöön.

Sesonkiruuan ja luomun ystävä

Simo Harrivaara valmisti pääruoaksi paahdettua

karitsan kyljystä, tillillä maustettua perunapyreetä,

parsakaalia ja punaviiniruskeavoikastiketta.

Simo Harrivaara toimii helsinkiläisessä Ventunossa keittiöpäällikkönä. Hänen kiinnostuksensa luomuun on syttynyt erityisesti oman lapsen kautta.

– Minulla on 3,5-vuotias tytär, jolle haluan opettaa oikeanlaisia arvoja elämästä, hän kertoo.

Harrivaara on vahva sesonkiruuan kannattaja, joka aikoo myös jatkossa hakea mukaan kokkikilpailuihin oppiakseen lisää.

– Tämä oli huikea kokemus, joka kehitti taas omaa tekemistä ja luovuutta.

Luomukokki-kilpailun tavoitteena on edistää luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä sekä luomuosaamista ja tietämystä luomusta vastuullisena valintana. Kilpailun järjestävät Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria, Perho Liiketalousopisto ja Pro Luomu ry.