Ystäviä sillä on monessa polvessa. Tarina on kaikin puolin erikoinen. Ensimmäisen kerran se avautui 1946 ja oli valmistettu tarvikkeista, joita jäi yli Hotelli Vaakunan työmaalta: visakoivuisia paneeleja ja Paavo Tynellin (1890–1973) lamppuja, joiden antiikkiarvo on nyt melkoinen.

Vaakunan avautuminen lykkääntyi sodan takia aina olympiavuoteen 1952, jolloin sen kuuluisin asiakas oli Miss Universum Armi Kuusela.

Alkujaan Meiccu oli proosallisesti HOK:n ravintola n:ro 11. Se vääntyi kansan suussa Kuusihokiksi osoitteensa mukaan (Kuusitien ja Pihlajatien risteyksessä). Toinen lempinimi Risuhokki tuli alkuperäisistä tuoleista, joiden narupunokset eivät kestäneet kulutusta.

Kuusihokista tuli ajan myötä myös virallinen nimi. Omistajan nimi vaihtui suuressa osuuskauppafuusiossa HOK-Elannoksi. Kun se luopui tukusta lähiöravintoloitaan, paikan isännäksi tuli vuonna 2005 ravintoloitsija Panu Kurkela. Huoneisto-osakkeet jäivät kaupassa vielä HOK-Elannolle ja se myi ne vasta 2011. Ostajaksi ei tullut kuitenkaan Kurkela vaan Leo-Jukka ja Eija Salosen yhtiö Pavrest Oy.

Kun vuokrasopimus umpeutui, he ottivat ravintolan pidon. Paikka ehti olla kiinni joulukuun puolivälistä. Ennen uudelleen avautumista evakossa olivat olleet bridgekerho, perjantain vakioveikkausporukka ja muut Meilahden kanta-asiakkaat.

Nimi Meiccu valittiin Salosen mukaan siksi, että kaikki aiemmat nimet olivat varattuja.

Jos oli entinen ruokalista perinteinen, nykyinen on vielä vahvemmin valkoisten pöytäliinojen kultakaudelta – jopa 73 vuoden takaa. Keittiömestari Vesa Ratian listalta löytyvät muiden muassa vorschmack, silakkapihvit, lohicoulibiac, rydberginpihvi ja läskisoosi – toki kevyempääkin ja vorschmack taipuu myös vegeksi. Ja sitten comebackin tekevät klassiset lämpimät voileivät: oskarinleipä ja metsästäjänleipä. Näitä on moni kysellyt.

Uutta on viikonlopun brunssi.

Eija Salonen on taustaltaan kokki-kylmäkkö, ja hän on työskennellyt muun muassa Klaus Kurjessa, Kalastajatorpalla ja rakennusliike Palmbergin edustusemäntänä. Vetämässään Nostalgia-ravintolassa hän oli myös osakkaana. Ennen Meicun avaamista hän johti Chapman-ravintolaa Suomenlinnassa, jossa hän työskenteli yhdessä Vesa Ratian kanssa.

– Henkilöstössämme on paljon viisikymppisiä, joten voimmekin ylpeydellä todeta, että meillä on yhteensä useamman sadan vuoden kokemus takanamme, Salonen sanoo.