Kim Mikkola, Koski Syväri Oy ja Agency Leroy avasivat kuun vaihteessa The Platform -palvelun, joka mahdollistaa ravintola Inarin suosittujen annosten nauttimisen myös kotioloissa. Palvelusta tilattavat ja ravintolasta noudettavat annokset ovat viimeistelyä vaille valmiita nautittavaksi.

Palvelua on suunniteltu yhdeksän kuukauden ajan, ja avausta päätettiin koronatilanteen vuoksi aikaistaa suunnitellusta. Konsepti on saanut ideansa Inarin vakioasiakkaiden tarpeista. On esimerkiksi lapsiperheitä, joissa vanhempien kahdenkeskiseen illalliseen taipuu parhaiten suosikkiravintolasta kotiin noudettu ateria, jonka voi valmistaa vaikkapa lasten nukkumaanmenon jälkeen.

– Uskon, että etenkin tässä hetkessä ihmiset tarvitsevat positiivisia kokemuksia ja nautintoja elämäänsä, Kim Mikkola toteaa.

The Platform toimii take away-periaatteella. Asiakas tilaa tuotteet, noutaa paketin valitsemanaan ajankohtana ravintolasta ja viimeistelee annokset kotona. Pakettiin kuuluvat ohjeet annokset valmistaneelta huippukokilta. Tavoitteena on ensiluokkainen elämys.

– Käytännössä myymme asiakkaille ammattilaisten ravintolakeittiössä valmistamia esivalmisteita eli keittiökielellä misoja. Listalta löytyy esimerkiksi ankkapannukakku, josta on muodostunut jo klassikkoannos. Vakuumiin pakatut pannukakut ja ankankoipi ovat lämmittämistä vaille valmiita. Kastikkeet, salaatit ja muut höysteet on pakattu erillisiin kippoihin. Valmiin annoksen valmistaminen on todella helppoa. Epäonnistumisen mahdollisuutta ei oikeastaan ole ja itse kokkauksestakin pääsee nauttimaan viimeistelyn osalta. Emme myy pikaruokaa vaan elämystä, Mikkola kuvailee.

The Platformiin tulee mukaan muitakin huippuravintoloita. Toisena mukaan ilmoittautui Ora.

– En halua, että enää yksikään ravintola joutuu sulkemaan oviaan tässä vaikeassa tilanteessa. The Platformin avulla ihmisten ja ravintoloiden yhteys säilyy myös nykyisen tilanteen yli. Vaikka kokonaista ravintolaelämystä ei voi pakata take away -pakettiin, herkullisella ruoalla varmistamme, etteivät ravintolat ja niiden takana työskentelevät ammattilaiset unohdu. Kriisin jälkeen olemme luoneet uuden tavan nauttia ravintolatasoista ruokaa kotona, Mikkola kertoo.

theplatform.pro