Mielenilmaukseen järjestetään päivänä, jolloin valtioneuvoston ravintoloiden toiminnan rajoittamista koskeva asetus astuu voimaan.

– Tällä asetuksella ja mahdollisen kiihtymisvaiheen giljotiinilla tulee olemaan äärimmäisen suuret vaikutukset sekä työllisyyteen että ravintoloiden pystyssä pysymiseen. Valtioneuvoston päätökset uhkaavat perustuslain takaamaa oikeutta elinkeinovapauteen ja työhön. Nyt jos koskaan on aika nostaa ääntä, sillä olemme joutumassa syyttä koronaviruksen sivullisiksi uhreiksi. Toistaiseksi tartunnoista vain 2-6 prosenttia on pystytty jäljittämään ravintoloihin, sanotaan tapahtuman Facebook-sivulla. 

Valtioneuvoston päätökset uhkaavat perustuslain takaamaa oikeutta elinkeinovapauteen ja työhön. 

– Rajoituksien oikeutus tuntuu perustuvan merkittävin osin spekulointiin. Kun säädöksiä jaetaan "soppakauhaperiaatteella", eikä altistumisia ja tartuntoja koskeva data suoranaisesti puolla ravintoloita koskevia rajoituksia, on meillä oikeus vaatia parempia perusteluita näille äärimmäisen rankoille kiristystoimille. Elinkeinomme on vaakalaudalla. Soppakauhat kuuluvat keittiöön, eivät valtioneuvostoon. 

Tapahtuman aikataulu:

15.00 allekirjoittaneen avauspuheenvuoro

15.15 Sure Restonomiliiton toiminnanjohtaja Joel Kettula

15.30 Suomen baarimestariyhdistyksen edustaja Anikó Lehtinen

15.45 Viisi Tähteä -median toimituspäällikkö Heikki Kähkönen

16.00 Night People Groupin puheenjohtaja Antti Raunio

16.15 Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar

Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa Faktat tiskiin - tapahtumassa.

Facebook-sivun on luonut Bar Loosen ja Iggy'sin ravintolapäällikkö Joni Bitter.