Fastfood & Café & Ravintola -messuilla käydyssä Pizzamestari 2019 -kilpailun finaalissa nähtiin neljä kilpailijaa. Tiukka taisto päättyi helsinkiläisen ravintola Capperin keittiömestarin ja ravintoloitsijan Miguel Papaiannin voittoon. Toiseksi tuli Matteo Macaluso Daddy Greens Pizzabaarista, kolmanneksi Martin Harmina Strandhovetista ja neljänneksi Alberto Neri Fat Lizardista.

Miguel Papaiannin taidonnäyte.

– Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pitsapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pitsakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten, kertoo päätuomari Pekka Terävä.

– Pitsan taso on noussut koko Suomessa ja kokeille suunnatut ammattikilpailut nostavat pitsan arvostusta ja kokkien ammattitaitoa entisestään. Oli suuri kunnia nähdä näin monen huippukokin kilpailusuoritukset tuomarin penkistä, sanoo tuomari ja Suomen ensimmäinen Pizzamestari (2017) Davide Sindoni.

Muita tuomariston jäseniä olivat: keittiömestari Antti Vahtera (Pouttu), keittiömestari Lasse Koistinen (Art Food Heaven), Head of Foodservice Katja Knuutinen, (Arla) sekä Vuoden Kokki 2018 ja ravintoloitsija Kalle Tanner (Ravintola Nude).