Mitä tehdä takahuoneen nurkissa lojuville huonokuntoisille astioille?

Kysymys pyörii varmasti mielessä joka kerta, kun varaston oven avaa. Astian pinta on siinä kunnossa, ettei sitä voi asiakkaalle enää näyttää, mutta omatunto ei salli heittää sitä roskiin. Eikä pidäkään! Huonokuntoiset astiat eivät kuulu kaatopaikalle vaan uudelleen kiertoon. Ainoa, joka astioille jotain voi tällä hetkellä tehdä, on E.Ahlström.

E.Ahlströmin AINIA-kiertotalous on ratkaisu vanhoille astioille. Naarmuuntuneet ja huonokuntoiset astiat ennallistetaan uudelleen kiertoon ja rikkinäiset jatkavat elämäänsä tiilien raaka-aineena."

Mikä ennallistaminen?

Ainutlaatuisella ennallistamismenetelmällä vanhoista astioista tehdään kuin uusia. Yhtä kestäviä, laadukkaita ja kauniita kuin alkuperäiset. Käsittämätön juttu, mutta se toimii!

Ennallistaminen oli kahden suomalaisen muotoilijan Kati Tuominen-Niittylän ja Pekka Paikkarin heureka-ajatus, kun uutta piti suunnitella. ”Jos ei aina tarvitsekaan tehdä uutta vaan voisiko kierrätetään vanhaa”, Kati ja Pekka totesivat ja ryhtyivät toimeen. Pilottina toimi Compass Group, jonka toimipisteissä on ollut jo parin vuoden ajan käytössä ennallistettuja astioita.

Ennallistetun astian hiilijalanjälki on 90 % pienempi verrattuna täysin uuteen astiaan. Laadukas vanha astia voidaan ennallistaa viisikin kertaa. Se lisää ravintolakäyttöön tarkoitettujen lautasten elinikää jopa viidelläkymmenellä ikävuodella. Kun vielä ennallistaminen tehdään uusiutuvaa energiaa käyttämällä, on vain tekosyitä olla kierrättämättä vanhoja astioita eteenpäin.

Ennallistetun astian hiilijalanjälki on 90 % pienempi uuteen verrattuna."

Iso harppaus eteenpäin

On selvää, että tässä ajassa kestävän kehityksen mukaisesti valmistettu tuote tai ateria on nykyään jo edellytys laadun määritelmälle ja ilmastonmuutos on otettava huomioon kaikessa toiminnassa. Hyvä asia on se, että rohkeus uudistumiseen on lisääntynyt valtavasti.

Ravintolan vastuullisuustekojen tulee liittyä raaka-aineiden lisäksi myös materiaaleihin. Lähtökohtaisesti laadukkaasti tehty posliiniastia on jo vastuullinen valinta, sillä se kestää käyttöä ja kulutusta vuosia. Mutta reilumman vastuullisuusharppauksen ja vastuullisuuden kilpailuedun ottaa se, joka käyttääkin uusien astioiden sijaan uudelleen kiertoon laitettuja ennallistettuja astioita.

Kiertotalous pyörimään!

Kääritään siis hihat! Toimita takahuoneessasi pölyttyvät astiapinot E.Ahlströmille ja ole osa AINIA-kiertotaloutta! Kun seuraavan kerran valitset astioita ravintolaasi, ota harkintaan sellaiset astiat, jotka käyttöikänsä päässä voidaan ennallistaa. Näin pääset osaksi AINIA-kiertotaloutta jo ennen kuin yksikään astia on tullut tiensä päähän.

Toimita takahuoneessasi pölyttyvät astiapinot E.Ahlströmille"

*Kaupallinen yhteistyö
Sulje mainos Tilaa Aromi