Tunnetko yhtään ihmistä, joka ei tykkäisi pizzasta tai hampurilaisesta? Joka kieltäytyisi perjantaisesta pizzasta? Vaihtaisi hampparin makaronilaatikkoon? Voit pitää itseäsi etuoikeutettuna, jos tunnet, koska tällainen ihminen on harvinaisempi kuin saimaannorppa.

Pizza saapui Suomeen lähes 60 vuotta sitten. Aina ei ole ollut ihan varmaa, miten pizza päätyi tänne, mutta voin kertoa, että siihen tarinaan liittyy suuria, vahvoja tunteita ja seikkailuja. Ensin pizza oli harvinaisuus, sitten sitä sai joka kadunkulmasta, nykyisin sitä tehdään suomalaisissa kotiuuneissa lauantaina saunan jälkeen.

Hampurilaiset puolestaan tulivat Suomeen 70-luvulla isojen ketjujen välityksellä. Tästä syystä hampurilaisilla on yhä halvan ja nopean ruoan leima, vaikka niitä myydään jo monissa bistroissa ja fine dining -ravintoloissakin.

Mietit varmaan, mitä ihmeen tekemistä Arlalla on pizzojen ja hampurilaisten kanssa.

Olisikohan aika kokeilla jotain uutta?

Elämme siis aikana, jolloin pizzat ja burgerit ovat kuuluneet kaikkien suomalaisten ruokalistalle jo vuosikymmeniä. Sekä burgerit että pizzat ovat paikkansa ansainneita koko kansan suosikkeja. Onko niistä on tullut liian tuttuja ja turvallisia, ehkä tylsiä?

Ihan siihen ei vielä olla tultu, mutta ihmiset kaipaavat vaihtelua. Arlalla on kykyä, halua ja mahdollisuus kuunnella kuluttajaa, kauppaa, asiakasta ja tuottajaa. Eri asiakkaillamme on tarpeita erilaisille konsepteille ja kokonaisuuksille. Haluamme olla mukana kehittämässä niitä.

Arla Pro on mukana Pizzamestari- ja Burger Battle -kilpailuissa. Sen lisäksi, että juustomme viimeistelevät molemmat annokset, tuemme keittiötyön ammattilaisia työssään ja kannustamme innovatiiviseen ja luovaan tekemiseen. Pitää katsoa kauhan vartta kauemmas!

Burger Battlessa haetaan premium-burgerin tekijää. Tavoitteena on nostaa hampurilaisten arvostusta ja tuottaa burger-nautinto uudessa paketissa. Pizzamestari-kilpailussa etsimme innovatiivisia tapoja tehdä pizzaa. Käsitys pizzasta tulee venymään yhtä paljon kuin pizzauunissa lämmennyt, taivaalliselta maistuva mozzarella.

Arlalle pizza- ja burgermaailma sopii hyvin. Autamme asiakkaita kehittämään liiketoimintaansa ja tuotteittaan. Lisäksi laaja juustovalikoimamme auttaa annosten uudistamisessa.

 

Mia Kettunen

Marketing Manager Foodservice

Arla Pro

 

P.S. Jäitkö miettimään pizzan matkaa Suomeen? Ja sitä seikkailua? Noh, muuan italialainen merimies toi pizzan Suomeen ja perusti pizzerian Haminaan. Paljon muuta tarina ei kerro. Suuret tunteet tulivat mukaan kuvioon seuraavan pizzamestarin rakastuessa suomalaiseen tyttöön ja muuttaessa Suomeen. Jos tässä ei ole tarpeeksi seikkailua, niin mieti ihan ensimmäisiä versioita pizzasta: aikojen alussa sotilaat paistoivat kilvissään leipää taatelilla ja juustolla. Loppu on historiaa.