Pizzeria Via Tribunali on baarikonsepteistaan tutun Son of A Punchin uusin aluevaltaus. Ravintolapäällikkönä toimii Luca Bertamini ja pizzaioloina Lenni Lehmusoksa ja Mikko Rantanen. Pizzeria avaa ovensa 5. toukokuuta Helsingissä Sofiankadulla.

– Sofiankatuhan on ilmeeltään Suomen napolilaisin katu eli olemme onnellisia päästyämme tänne, Sami Benamed Son Of A Punchilta kertoo.

Napoli on cucina povera -aluetta, ja siellä keksitty pizza on alun perin köyhien ruokaa. Napolilaisessa pizzassa raaka-aineet ovat laadukkaita, mutta yksinkertaisia.

– Maailman paras pizza on makuasia, mutta meidät napolilainen pizza on vienyt täysin mukanaan, isänsä kanssa täydellisen napolilaispizzan reseptiä vuosia etsinyt Lehmusoksa sanoo.

Via Tribunalin sydän on kaksi tonnia painava käsintehty pizzauuni, joka haettiin Italiasta.

– Pizzamme paistuvat yli 450-asteisessa avotuliuunissa ja ne valmistuvat noin minuutissa, hehkuttavat Lehmusoksa ja Rantanen.

Pizzerian tähtäimessä on saavuttaa tulevaisuudessa Suomen ensimmäinen Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) myöntämä sertifikaatti. AVPN on valvonut napolilaisen pizzan perinnettä vuodesta 1984 ja tällä hetkellä maailmasta löytyy yli 600 sertifikoitua napolilaista pizzeriaa.

– Sertifikaatin saaminen olisi meille unelmien täyttymys, sanoo Rantanen.