Nauru, välipala ja kasvikset kuuluvat työpäivään

Työporukan yhteiset lounas- ja kahvitauot ovat ravitsemusasiantuntija Terhi Kylä-Sipilän mielestä avainroolissa työssä viihtymisen ja työhyvinvoinnin kannalta.

Korona-aikana Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen ravitsemusasiantuntija Terhi Kylä-Sipilä on monen muun suomalaisen tapaan tehnyt paljon etätöitä ja osallistunut Teams-palavereihin. Virtuaaliset kokoukset ovat usein tiiviitä ja asiapitoisia, jolloin spontaanille rupattelulle ei ole tilaa.

Etäpäivistä puuttuvat työporukan yhteiset lounas- ja kahvitauot, joita Kylä-Sipilä pitää elintärkeinä työssä viihtymisen kannalta. Kun tauoilla juttu lentää, työkaverit tulevat tutuiksi ja heistä tulee aitoja ystäviä. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin tehdä töitä hyvien ystävien kanssa.

– Etätöissä päivän kulku voi olla henkisesti tasapaksu, kun yhteiset nauruhetket työkavereiden kanssa jäävät pois. Aivot tykkäävät sosiaalisista hetkistä ja naurusta. Lisäksi nauru lievittää stressiä, Kylä-Sipilä sanoo.

 Hän kannustaa mahdollisuuksien mukaan poikkeamaan lounaalla työkavereiden kanssa tai järjestämään Teams-kahvihetkiä iltapäivien ratoksi.

 – Ihminen on laumaeläin. Ruokakin maistuu paremmalta hyvässä seurassa.

Välipala mukaan töihin

Lounaspöydän ääressä tankataan hyvän mielen lisäksi energiaa työpäivää varten. Annoskoolla on merkittävä rooli työssä jaksamisen kannalta, sillä liian tuhti annos saa työntekijän väsähtämään ja liian niukka lounas ei pidä nälkää loitolla.

 Kylä-Sipilä muistuttaa, että lounas ei kuitenkaan yksinään riitä energianlähteeksi työpäivän aikana vaan lounaan ja päivällisen välissä tulisi nauttia välipala. Suomalaiset ovatkin omaksuneet välipalakulttuurin hyvin – jopa liian hyvin.

 – Ruokailu on muuttunut välipalatyyppiseksi. 40 prosentilla suomalaisista ruokailuajat ja -paikat ovat hämärtyneet, Kylä-Sipilä sanoo.

 Työssään Kylä-Sipilä laatii houkuttelevia ruokalistoja, jotta asiakkaat varmasti nauttisivat ravitsevan lounaan. Hän on huomannut, että eri-ikäisillä on erilaiset haasteet ruokailujen ja ravinnonsaannin suhteen. Lapsilla lounas voi jäädä syömättä tuntemattomien raaka-aineiden vuoksi, kun taas vanhuksilla ruokahalu voi olla kadoksissa.

 Työssäkäyviltä aikuisilta nämä haasteet yleensä puuttuvat, mutta heidänkin ruokailuistaan Kylä-Sipilä haluaisi korjata erityisesti yhden asian: kasviksia tulisi syödä joka aterialla.

 – Kasvisten syöntiä lisäämällä saisimme suolat, sokerit ja kuidut kohdilleen ikään kuin automaattisesti, mikä auttaisi kansansairauksiin.

Lomalla vain kivaa tekemistä

Motivoiva työ imaisee mukaansa ja tuo onnistumisen kokemuksia. Kylä-Sipilä kehottaa kuitenkin kiinnittämään huomiota työmäärään. Välillä töissä on kiireisiä päiviä ja ruuhkahuippuja, mutta jokainen työpäivä ei saa olla pelkkää selviytymistä.

 – Jotain on pielessä, jos vapaa-ajasta menee iso osa akkujen lataamiseen, jotta jaksaa olla töissä. Työn ja vapaa-ajan pitää olla balanssissa, Kylä-Sipilä sanoo.

 Toisaalta yksityiselämän kriisien keskellä työ voi hänen mielestään toimia parantavana voimavarana, kun arjen huolia pääsee hetkeksi pakoon työpaikalle.

 Lomillaan Kylä-Sipilä noudattaa entiseltä kollegaltaan opittua ohjenuoraa: älä tee lomalla mitään ikävää.

 – En pese lomalla mattoja, jos ei huvita. Toki mattojen pesustakin voi tehdä mukavan kokemuksen ottamalla piknikeväät mukaan ja nauttimalla auringosta. Jätän kuitenkin mattojen pesun loman jälkeiseen aikaan, jos siltä tuntuu.

Mitä hengähdystauko työn lomassa merkitsee sinulle?

On tärkeää voida hengähtää työpäivän lomassa työkavereiden kanssa niin, että puhutaan kaikesta muusta kuin työasioista. Siten työkavereista tulee aitoja ystäviä. Kun tunnet työkaverin hyvin, on paljon helpompi ymmärtää hänen pointtejaan työasioissa.

Mikä on mielestäsi parasta vastapainoa työlle?

Varmasti sama asia kuin monilla muillakin suomalaisilla eli ulkona liikkuminen ja luonnossa oleminen. Viime vuosi opetti meidät siihen, että on kiva käydä esimerkiksi laavussa ja juoda kuumaa kaakaota tai veneillä Päijänteellä.

Miten työnantajasi tukee työhyvinvointiasi?

Meillä on useita työhyvinvointiin tähtääviä asioita, joista tässä muutama: Meillä toteutetaan joka vuosi työhyvinvointikysely ja sen perusteella tehdään toimenpiteitä. Käytössämme ovat liikunta- ja kulttuurisetelit. Vietämme myös virkistysiltapäiviä, jolloin olemme muun muassa pelanneet frisbeegolfia.

Julkaistu Aromissa 3/21.

Sulje mainos Tilaa Aromi