Nesteen teettämän kyselyn mukaan suomalaisten suosikki on tavallinen kotiruoka (43 %), jota suosivat erityisesti miehet. Toiseksi suosituimmat ruokalajit ovat pizza ja hampurilainen, jotka valitsee joka neljäs (24 %) ruokailijoista.

Lounasvalintoina ravintoloissa yleistyneet keitto tai salaatti eivät ole löytäneet tietään suosituimpien liikenneasemaruokien joukkoon, sillä lämpimänä aterianaan niitä söisi mieluiten vain noin joka kahdeskymmenes (6 %) vastaajista.

Välipalana suositaan kaikkien automatkojen klassikkoa, täytettyä leipää liha- tai juustotäytteellä. Sämpylävalikoimaan toivotaan gluteenittomia ja erikoisruokavaliot huomioon ottavia vaihtoehtoja.

Suhteellisen harva valitsee liikenneasemalla terveellisen välipalan, mutta toiveita niiden lisäämiselle kuitenkin löytyy. Naisista lähes puolet (43 %) nauttisi mielellään välipalana smoothien, miesten suosituin välipalatoive taas on puuro tai jogurtti marjoilla tai myslillä (39 %).

Tuotteen raaka-aineiden alkuperä kiinnosti vastaajia hieman enemmän kuin sen sisältämät ravintoarvot. Tutkimukseen vastanneille on myös tärkeää, että tuotteet ovat helposti mukaan otettavia ja että niistä ei synny ruokahävikkiä.

Kyselyyn vastasi yhteensä 164 yhtiön autoilijapaneelin jäsentä 2.–6. lokakuuta. Otos oli 1 497 henkeä.