Nyt tehdään yhdessä hyvää – ilmoittaudu Kouluruokakilpailuun

Yyyiiiiihaaaaaayamyamyam – tämä on kutsuhuuto kaikille koulujen keittäjille, oppilaitosten omille osaajille ja koululaisten rakastamille master chefeille ja kokeille vailla vertaa. Jos tiedät, että teillä valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa, kuule kutsu, ota haaste vastaan ja ilmoittaudu kisaan.

Kouluruokakilpailu 2020 on ainoa kokkikilpailu, jossa hyvää tehdään niin keittiöissä kuin niiden ulkopuolella. Kehitämme uusia reseptejä, joista nykypäivän lapset nauttivat, ja autamme koululaisia jaksamaan läpi koulupäivän. Inspiroimme ammattilaisia työssään, esittelemme vastuullisempia työtapoja ja vastuullisempaa kouluruokailua.

Ilmoittautuminen käynnissä 31.8. asti

Lapset rakastavat Kouluruokakilpailua. Vanhemmat rakastavat Kouluruokakilpailua. Me rakastamme Kouluruokakilpailua. Sinunkin pitäisi, koska yksi tärkeimpiä syitä järjestää koko kilpailua, on kouluruoan tekijät.

Haluamme, että jokainen koulukeittiön ammattilainen kohottaa katseensa kauhanvarresta ja kattilan pohjasta, nostaa leukansa ylpeänä pystyyn ja ymmärtää työnsä merkityksen ja oman osaamisensa.

Kouluruokakilpailun kautta kouluruoan parissa työskentelevät ihmiset kohtaavat toisiaan, löytävät innovatiivisia reseptejä sekä uusia keskusteluja työtään inspiroimaan. Kilpailu nostaa kouluruoan arvostusta suomalaisissa kodeissa ja yhteiskunnassa.

Mitä uutta?!

Viides Kouluruokakilpailu uudistuu! Kaikki tärkeä pysyy ennallaan, mutta sääntöihin, esikarsintaan ja itse tapahtumaan on tulossa muutoksia. Niistä voit lukea www-sivuiltamme, mutta haluan tässä ja nyt kertoa kaksi merkittävintä muutosta.

Ensinnäkin haluamme, että tällä kertaa tehdään uusia asioita. Kokeillaan uusia reseptejä, inspiroidutaan erilaisista raaka-aineista, ehkä testataan tuntemattomia valmistustapoja. Jos lapsille sanotaan että kaikkea uutta pitää ainakin maistaa, väittäisin että kaikkea uutta pitää myös valmistaa ja kokata. Toinen kilpailua värittävä teema on vastuullisuus. Ulotamme aiheen niin yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin, ruoan valmistukseen kuin ruokailuunkin. 

Näillä eväillä suunnittelemme Kouluruokakilpailua 2020. Rohkenetko lähteä mukaan?

Kirjoittaja

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

Continental Foods Finland

*Kaupallinen yhteistyö