Ensimmäisen kerran Lihatonta lokakuuta vietettiin vuonna 2013. Tänä vuonna mukana on myös helsinkiläinen Olo Garden & Bar, jonka  à la carte -lista täyttyy ensi kuussa kala-kasvisvaihtoehdoista.

Gardenin keittiömestari Kim Mustonen työskenteli muutama vuosi sitten Australiassa kasvisravintolassa japalasi Suomeen mukanaan repullinen täynnä uutta osaamista ja intoa kasvisruokaa kohtaan.

– Kasvisruokavaihtoehtoja löytyy laajalti. On harha, että maku tai ravintoaineet häviäisivät, kun annos koostuukin ainoastaan kasviksista. Kasvisruokailijat joutuvat usein tekemään kompromisseja ravintolassa – me pyrimme siihen, että meillä näin ei olisi ja lokakuun aikana haluamme korostaa tätä vielä entisestään. 

Myös vegaanit on huomioitu lokakuussa omalla menukokonaisuudellaan. Vegaaninen menu on saatavilla ennakkotilauksesta.