Työvoimapula asettaa työnantajat kovaan kilpailutilanteeseen. Maran näkemyksen mukaan ammattitaitoisista työntekijöistä ja varsinkin monitaitoisista osaajista on paikoittain jopa huutava pula. PAM näkee alan heikon palkkatason ja pääkaupunkiseudun korkeiden elinkustannusten yhdistelmän haasteena.Työnantajat ovat tiivistäneet yhteistyötään alan oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen kanssa verkostoituakseen tuleviin ammattilaisiin jo alkutaipaleella, mikä on johtanut siihen, että oppilaat houkutellaan paikoittain työelämään jo kesken opiskelujen.

Mediassa henkilöbrändien avulla hehkutetun alan raadollisuus kuitenkin yllättää monet vaivalla rekrytoidut untuvikot. Kun hankausta syntyy, vaivalla palkatut työntekijät heilauttavat oven kiinni takanaan, jos edes vaivautuvat ilmoittamaan lähdöstään.

Työnantajamielikuvalla ja työilmapiirillä on merkittävä vaikutus työntekijöiden reaktioihin. Sitoutunut ja motivoitunut työntekijä ei jätä hanskoja tiskiin ensimmäisen ristiriidan orastaessa. Hyveiden lähettiläs eetikko Antti Kylliäinen kertoi Helsingin Sanomissa karmaisevasta totuudesta. Moni vetää outoa roolia työpaikallaan ja käyttäytyy kuin elukka, vaikkei koskaan sellaista tekisi yksityiselämässään.

Esimiehillä on ratkaiseva rooli siinä tunnelman luomisessa. Rahaa, kiirettä ja johdon päätöksiä käytetään usein tekosyinä epäasiallisen käytöksen kukoistaessa työyhteisöissä. Inhimillinen ja toisen huomioiva kohtelu ei vaadi mehevää budjettia selkänojakseen – saati aikaa. Silti sen avulla saavutetut tulokset ovat yrityksen menestyksen edellytyksiä.

Ihmisjohtamisen ja asiakaskokemuksen asiantuntija Kalle Ruuskanen toteaakin osuvasti: Yritys on työntekijöilleen velkaa sen, että johtaminen on hyvää. Kaikki muu toteutuu sitten kyllä.

PRO-tuomariston pitkäaikainen puheenjohtaja, Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto kehotti suomalaisjohtajia Talouselämässä palkkaamaan itseään parempia työntekijöitä. Lanton ohje kuului näin: Itsetunto kuntoon. Ei vedetä herneitä nenään. Itseään parempien ihmisten löytäminen vaatii johtajalta itsetuntoa ja avoimuuden kulttuuria.

Ethän sinä ole elukka? Tuntevatko työntekijäsi ylpeyttä työpaikkaansa, kollegoitaan ja sen arvoja kohtaan? Ovatko he valmiita henkilökohtaisesti laittamaan itsensä likoon, kun uusia käsipareja tarvitaan?

Heli Koivuniemi

vastaava päätoimittaja

heli.koivuniemi@aromilehti.fi