Suomi tarvitsee Luukan mielestä intohimoisemman työelämän. Tärkeintä menestymisen kannalta on se, kuinka paljon työntekijä haluaa osaamisestaan ja potentiaalistaan antaa yrityksen käyttöön. Parantamisen varaa on, sillä alansa huiput käyvät työpaikallaan tekemässä minimisuorituksen. Työpaikkojen kulttuuri koetaan tylsäksi, eikä työstä osata innostua, vaikka halua olisi.

Hyväkään työntekijä ei pysty ihmeisiin yksin. On oltava yhteisesti hyväksytty syy yhdessäololle ja yhdessä päätetty suunta, mihin kuljetaan. Luukka korostaakin, että kulttuurin luominen on kuitenkin jokaisen asia. Hänen tavoitteensa on rakentaa ja ylläpitää kulttuureita, jossa ihmiset voivat ja haluavat kukoistaa.

Aromi-lehden PRO-gaalan finaaliin yltäneet ammattilaiset ovat osoittaneet omilla teoillaan sen, että heiltä löytyy esimerkillistä intohimoa alaansa, työyhteisöään ja asiakkaitaan kohtaan. Heidän työyhteisöään on ilmiselvästi kyetty luotsaamaan oikeaan suuntaan.

Arkean palvelujohtaja Sanna Malaska toteaakin osuvasti voitostaan: ”Tuntuu erityisen hienolta, että oma organisaatio arvostaa omaa tekemistään.”

Voittoa juhlitaankin usein koko työyhteisön kesken. Parhaimmillaan yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden, jopa kilpailijoiden kanssa. Viisaat ymmärtävät, että naapurin onnistuminen ei ole itseltä pois, vaan vie koko alaa eteenpäin.

Lehdistötuomariston puheenjohtaja Tuomas Tanttu vetosi juhlayleisöön: ”Jokaisen alalla työskentelevän päämääränä pitäisi olla tyytyväinen asiakas, joka lyhyen arkisen kohtaamisenkin jälkeen kokee olevansa arvostettu vieras, josta välitetään.”

Tänä vuonna lehdistötuomaristo palkitsi Oulun Sodexossa työskentelevän Rose Alibasya-Jokelan. Tanttu kiitteli palkittua siitä, että hän on onnistunut hymyllään sulattamaan jurojen oululaisinsinöörien sydämet. ”Sen paremmaksi asiakaspalvelijan on vaikea Suomessa pistää, vai mitä”, Tanttu heitti juhlayleisölle raikuvien aplodien ympäröidessä estradin ja palkitun purskahtaessa kyyneliin.

Arki on muutakin kuin kilpailua ja usein kaukana gloriasta. Jos pikaisesta lounas- tai kahvihetkestä jää ilahduttava, sydäntä lämmittävä muistijälki, se tuo päivään valtavasti energiaa. Tavoiteltava kilpailuetu sekin molemmille, sekä palvelun tarjoajalle että asiakkaalle.

Sydämelliset onnittelut voittajille ja finalisteille! Jatketaan yhdessä kohti uusia onnistumisia!

Heli Koivuniemi

vastaava päätoimittaja

heli.koivuniemi@aromilehti.fi