Arkiruoka säilyi moukarihäkissä voittajana

07.01.2021 Heli Koivuniemi

Korona ansaitsee vuoden 2020 markkinahäirikkö -tittelin. Se pyyhkäisi alan ylitse ja vei mennessään monen ammattilaisten elinkeinon. Perinteisen arkiruuankin koettiin olevan uhattuna – jopa jo ennen kriisiä.

Menneestä luopumalla on mahdollista luoda uutta

04.12.2020 Heli Koivuniemi

Ruoka ja ruokapuhe ovat nyt läsnä kaikkialla. Rakkaus ruokaan ja juomaan onkin yhdistänyt eri tahoja ennennäkemättömällä tavalla. Pakko on vauhdittanut entisestään alan toimijoiden luovuutta ja kekseliäisyyttä, mikä on mahdollistanut ruoka- ja juomakulttuurin saralla historiallisen uudistamisen. Reilu puolen vuoden sisällä on kehitetty lukuisia uusia tuotteita, palvelumuotoja ja innovaatioita, jotka ovat rikkoneet perinteisiä ajattelutapoja ja toimintamalleja. Paikallisuuden, avoimen ja ennakkoluulottoman yhteistyön merkitys on korostunut – ja tuottanut jo tuloksia.

Toteuta haaveesi tänään – huomisesta et koskaan tiedä

05.11.2020 Heli Koivuniemi

Elämä pandemiauhan ja -uutisten keskellä on taistelua inhimillisen arjen, työn, elinkeinon ja hyvinvoinnin puolesta. MaRan Timo Lappi totesi haastattelussaan, että kukaan ei voi arvioida tarkasti, miten valtion velkaantuminen, lukuisat konkurssit ja massatyöttömyys vaikuttavat hyvinvointivaltion ylläpitoon tulevina vuosina. Kiistely siitä, mitkä toimenpiteet ovat terveyden ja toisaalta elinkeinojen ylläpitämisen säilyttämiseksi tarpeellisia, on loputon ja seilaa ääripäästä toiseen. Vaakakupissa painaa yhä raskaampana rajoitusten aiheuttamat lieveilmiöt ja seuraukset.

Näytä lisää

Sulje mainos Tilaa Aromi