Henna Rajamäki.

PRO Ammattikeittiön päällikkö -sarjan finalisti Henna Rajamäki työskentelee Hakametsän hallin Food & Events Tapahtumaravintoloiden ravintolapäällikkönä Tampereella. Rajamäen työpaikka on kahden legendaarisen tamperelaisjoukkueen kotihalli. Miten jääkiekon kahtia jakamassa kaupungissa voi elää molempia kannattaen?

– Tampereella on voimakas vastakkainasettelu, yleisesti ottaen ei voi kannattaa sekä Ilvestä että Tapparaa, puolensa on valittava, mutta me kannustamme aina vuorossa olevaa kotijoukkuetta. Nuoruudenrakkaus tiettyä seuraa kohtaan on haihtunut, kun elää molempien puolesta pelejä hallilla, voitot ja tappiot tempaavat mukaansa. Rikon siis kaavaa ja kannustan molempia!

Rajoja rikkova ajattelu sopii Rajamäelle muutenkin. Hänen oma uransa on kiinnostava, ja vahvasti sidoksissa Hakametsään: Rajamäki on edennyt hallilla kioskinmyyjästä ravintolapäälliköksi.

Kun uskoo itseensä, uskaltaa ottaa ja kantaa vastuuta sekä tavoitella unelmia.”

– Urapolkuani miettiessäni haluaisin korostaa, että olen ajautunut alalle ilman kokemusta ja aloittanut nollasta. Kun uskoo itseensä, uskaltaa ottaa ja kantaa vastuuta sekä tavoitella unelmia, hyvä työ palkitaan. Kuka vaan voi olla mitä vaan, jos todella tahtoo ja uskaltaa, Rajamäki sanoo.

Parin pompun kautta hallille restonomina palannut Rajamäki otti pari vuotta sitten vastaan koko hallin ravintolatoiminnasta vastaavan ravintolapäällikön tehtävän entistä vahvempien visioiden kanssa. Hän on uudistanut ruokatarjontaa: on paikallista, nimenomaan Tampereella olennaista tarjontaa kuten mustaamakkaraa, mutta myös street food deli -konseptin mukaisesti jotain ihan uutta.

Esimiehenä hänelle on tärkeää, että henkilökunta viihtyy työssään. Kannustava ja innostava ote tarttuu, Rajamäki uskoo. Hänen viestinsä työntekijöille on selvä: Asenne ratkaisee. Rajamäki haluaa antaa alaisilleenkin vauhtia edetä.

– Poimimme huipputyypit ja nostamme heitä ylöspäin.

Millä fiiliksellä PRO-kilpailuun?

”PRO-gaala saisi saada paljon julkisuutta ja näkyvyyttä etenkin nuorten suuntaan, jotka miettivät, olisiko tämä minun juttuni. Alan arvostuksesta tai sen puutteesta on paljon puhetta – jotta nuoret näkisivät, että arvostusta kyllä löytyy!”

Julkaistu Aromissa 10/19.