Ensimmäinen American Diner avattiin Tampereen Finlaysonille 15 vuotta sitten ja nyt konseptin mukaisia ravintoloita on Helsingistä pohjoiseen yhteensä jo kymmenen. Rovaniemen ravintolassa on 110 asiakaspaikkaa. 

Menu pohjaa aitoihin jenkkimakuihin myös Rovaniemellä. Perinteisten hampurilaisten lisäksi listalla on muun muassa sandwichejä ja siipiä sekä aitoamerikkalaisia jälkiruokia.

- Meillä burgerin sielu on aina pihvi. Panostamme lihaan, pihvin rakenteeseen ja maustamiseen paljon. Runsas ja tuhti ideologia näkyy annoskoissa, erityisesti hampurilaisissa. Ruokalistamme kulmakivinä ovat burgereiden lisäksi käsintehdyt pirtelöt, apple pie ja pancake, joita on aina löydyttävä listalta, Restamax Oyj:n kehitysjohtaja Tero Kaikkonen toteaa.

Pohjoisessa koetaan kuitenkin myös oma paikallinen erikoisuutensa.

- Meillä on ensi viikosta alkaen saatavilla spesiaalina poroburger puikulaperunaranskalaisilla, joka on taatusti mieleenpainuva kokemus niin turisteille kuin kaivattu uutuus paikallisillekin, Restamaxin aluepäällikkö Anssi Karppinen kertoo.

Rovaniemen American Diner sijoittuu Sampokeskukseen Lordin aukion tuntumaan, missä se palvelee nälkäisiä aamupäivästä iltamyöhään.

- Rovaniemellä on jo ennestään värikäs ravintolakattaus, jota on ilo monipuolistaa elämyksellisellä matalan kynnyksen jenkkiravintolalla. Loistavan lokaatiomme myötä Dineriin on helppo tulla lounaalle, laskettelu- tai kelkkailupäivänä päivälliselle tai illalla haukkaamaan leffan päätteeksi. Asiakkaat ovat meille tervetulleita ostoskeskuksen aukioloaikojen jälkeenkin, sillä palvelemme omalla sisäänkäynnillä iltaan saakka, Karppinen lisää.

American Dinerit ovat vuosien saatossa profiloituneet ravintoloiksi, joissa amerikkalaisuus on viety hyvin autenttiselle tasolle annoksista fiftarisisustukseen ja tuotemerkeistä musiikkiin.

- Tämä on Suomessa ainutlaatuinen konsepti. Uskon sen suosion piilevän helppoudessa, välittömyydessä sekä laadukkaassa ruokatuotteessa. Haluamme erottua runsailla ja ronskeilla annoksilla sekä aidoilla amerikkalaisilla brändeillä Hellmann’sista Root Beeriin. Myös sisustus hiotaan aina huolella ja esimerkiksi Rovaniemellä nähdään muun muassa moottoripyörää, potkurikonetta, kitaraa ja muuta 50-luvun rekvisiittaa näyttävien valojen keskellä, Kaikkonen kuvailee.

American Dinereita löytyy ennestään Tampereen Finlaysonilta ja Koskikeskuksesta, Lielahdesta, Helsingin Easton-kauppakeskuksesta, Linnanmäeltä ja Citykäytävästä, Vantaan Jumbosta, Jyväskylästä sekä Seinäjoelta.