PRO-tuomaristo 2019

PRO-tuomaristoon tulee vuonna 2019 kolme pitkän linjan osaajaa, joiden vahvuudet ovat oppilasruokailussa, henkilöstöruokailussa ja ketjuvetoisessa toiminnassa. Suomen suurimman ravintola-alan toimijan SOK:n MaRa-ketjuohjauksen vetäjä Harri Havia, ISS Ruokapalveluiden tuotejohtaja Petri Salminen ja luomulähettiläs Merja Jokiniemi kertovat, miksi PRO-palkinto on tärkeä ja millaisia asioita kilpailun avulla voi nostaa.

Petri Salminen

Tuotejohtaja, ISS Ruokapalvelut

Petri Salminen on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien ISS Palveluissa ja vastaa nyt cateringtuotteesta ja sen kehittämisestä. Salmisen kansainväliseen työhistoriaan kuuluu muun muassa parikymmentä vuotta lentokonecateringia Helsinki-Vantaan, Düsseldorfin ja Heathrow’n kentillä.

ISS Ravintolapalveluiden 400 työnteki-jän kanssa Salminen pitää yllä työn tarkoitusta:

– Olemme mukana varhaiskasvatuksessa, tukemassa jaksamista ja hyvinvointia työelämässä ja luomme päivän kohokohdan ikäihmisille. Tämä on ennen kaikkea human to human -bisnes; positiivinen palvelukokemus on kaiken a ja o.

Salmisen mukaan ISS kehittyy vastuullisena kumppanina asiakkaidensa elämän mukana. Hyvinvoinnin kehittäminen on keskeistä, ja nyt ajankohtaisissa projekteissa korostuvat vastuullisuus, hävikin vähentäminen ja lähiruoka.

– Satsaamme hyviin kotimaisiin raaka-aineisiin, makuun ja kokonaiskokemukseen. Tuomme terveellisempää ruokaa valittavaksi. Henkilöstöravintolassa meidän pitää hurmata asiakas kerta kerralta uudelleen, se tuo mukavalla tavalla haastetta tekemiseemme.

Tämä on ennen kaikkea human to human -bisnes; positiivinen palvelukokemus on kaiken a ja o.”

PRO-tuomaristoon Salminen lähtee innoissaan.

– On loistavaa, että tuodaan esiin arjen työntekijöitä, ei vain baarimestareita tai hovimestareita vaan myös suurkeittiöpuoli näkyviin. Ruoan parissa on paljon ihmisiä tekemässä tosi tärkeää työtä, ruokailupalveluita on tarjolla vauvasta vaariin, Salminen huomauttaa.

ISS Ravintolapalveluissa korostuu monikulttuurisuus.

– Keittiöissämme on enenevässä määrin ammattilaisia eri kansallisuuksista. Koen sen todella positiivisena, koska jokainen osaajamme tuo meille uusia ideoita. Monikulttuurisuus näkyy myös PRO-palkintoehdokkaissamme; olen halunnut nostaa esiin meidän hyviä ihmisiä. Se on jokapäiväistä kansainvälisessä  yrityksessä.

Ehdokkuudet nostattavat fiilistä työyhteisössä, Salminen on havainnut parina vuotena, jolloin ISS on ollut mukana.

– Siitä puhuu koko talo!

Omassa työssään Salminen pitää tärkeimpänä sitä, että työntekijät ovat tyytyväisiä.

– Näillä ihmisillä on se asenne, että he haluavat olla meillä töissä; he näkevät työnsä tarkoituksen. Vain tyytyväiset ja iloiset työntekijät voivat luoda palvelukokemuksen, jonka myötä ihmiset palaavat, ja siksi tällaiset kilpailut ovat motivaation kannalta erittäin tärkeitä.

PRO-palkintojen valintaperusteista Salminen toivoo entistä läpinäkyvämpiä.

 

Huom!

Kommentoi ja kannusta finalisteja 15.11.–16.12.2018 osoitteessa propalkinnot.fi