Uskon, että tulemme vuonna 2021 kohtamaan työvoimapulan, jollaista ei ole koskaan ennen nähty.

Kun oma henkilöstö on lomautettuna, tällainen kommentti voi tuntua etäiseltä. Uskon kuitenkin, että moni esimies suuntaa katseensa jo ensi kesään. On hyvä hetki pohtia, millä varusteilla varaudumme tulevaan.

Fiksulla henkilöstösuunnittelulla on paikkansa

Rohkaisevien rokoteuutisten jälkeen olen kuullut asiakkaidemme suunnalta myös pieniä positiivisia näkymiä. Uskon, että kun taas elämme jonain päivänä nykyhetkeä vapaammin, ravintola-alan patoutunut kysyntä on totisinta totta. Kesällä asiakasmäärät palasivat ilahduttavan nopeasti lähes normaalille tasolle, vaikka tilanne oli mitä haastavin.

Tämän keskellä ei ole helppoa suunnitella esimerkiksi henkilöstön optimointia, mutta välttämätöntä se on. Myrskyn noustessa pitää purjeet reivata, jotta kulku olisi vakaata.

Vaikka ilmassa on merkkejä siitä, että vuonna 2021 tulee olemaan haasteita työvoiman saatavuudessa, me olemme valmistautuneet hyvin. Toivottavasti tekin, sillä ponnistus tulee olemaan mitä suurimmassa määrin yhteinen.

Tässä kolme keskeistä toimenpidettä, joilla voimme kohdata eteen tulevia aaltoja:

  • 1) Lisäämme kansainvälistä ravintola-alan rekrytointia. Esimerkiksi kokeista oli pulaa jo ennen koronaa, ja vaikka oppilaitokset tekevät upeaa työtä, se ei tule riittämään. Jatkamme työyhteisöjen valmentamista monikulttuurisuuteen, vaikka tässä ravintola-ala on jo monia muita edellä.
  • 2) Huolehdimme, että pikakoulutettuja ja ravintola-alalla piipahtamaan tulevaa työvoimaa arvostetaan aiempaa enemmän – intohimoisten alan konkareiden rinnalla. Lisäämme ymmärrystä, että se innokas ja hymyilevä nuori, joka haluaa tehdä baarikeikkaa opintojen ohessa, ei ole koulutetulle baarimestarille uhka vaan mahdollisuus. Tiivistämme entisestään yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa ja varmistamme alan houkuttelevuuden myös jatkossa.
  • 3) Teemme hartiavoimin töitä, että mahdollistamme ravintola-alan tekijöille entistä paremmin työskentelyn eri toimialoilla samanaikaisesti. Jatkossa yhä useampi voi tarvittaessa siirtyä esimerkiksi kaupan tai logistiikka-alan tehtäviin, kuten jo nyt on tapahtunut. Tämä tulee hyödyntämään koko palvelualaa ja ennen kaikkea tekijää itseään, jonka toimeentulo ei riipu liiaksi yhden toimialan kehityksestä.

Emme saa unohtaa, että meillä kaikilla alan tekijöillä on oma vastuumme huomisesta. Varaudutaan tulevaan ja varmistetaan alan nopea toipuminen myrskyistä huolimatta.

 

Mikael Nuotio

kirjoittaja toimii Barona Horecan toimialajohtajana