Ravintolatapahtumalla halutaan tukea ravintoloita

Perjantaina 5. kesäkuuta alkavassa SYÖ TAAS! -tapahtumassa on mukana 78 ravintolaa ja lähes 200 tarjousta. Perinteinen ravintolatapahtuma saatiin kokoon muutamassa viikossa.

Ravintolat ovat saaneet olla auki taas 1. kesäkuuta alkaen erityisjärjestelyin, mikä on aktivoinut myös muita ravintola-alan toimijoita. Perjantaina 5. kesäkuuta alkavassa SYÖ TAAS! -tapahtumassa on mukana 78 ravintolaa ja lähes 200 tarjousta. SYÖ!-viikoilla on iso vaikutus ravintoloihin: tapahtuman aikana myydään joka kerta noin 300 000 tarjousannosta. 

SYÖ TAAS! -viikot eroavat tavallisista SYÖ!-viikoista siinä, että tarjousannosten hinnat vaihtelevat 8–20 euron välillä, kun ennen koronaepidemiaa tarjoushinta oli tasan 10 euroa.

– Tapahtuman tarkoitus ei ole ainoastaan myydä tarjoushinnalla ruokaa, vaan myös tukea ravintoloita, kampanjan tuottaja Anni Santero kertoo.

Tapahtuman tarkoitus ei ole ainoastaan myydä tarjoushinnalla ruokaa, vaan myös tukea ravintoloita."

Kampanjassa painotetaan myös toimintaohjeita uudessa tilanteessa.

– Vaikka olemme melko pieni toimija, meillä on iso vaikutus ja siksi myös vastuu. Tämän vuoksi tapahtumasivulla ja ravintoloille toimitetuissa julisteissa korostetaan käsihygieniaa ja turvavälejä. Olemme myös tehneet ravintoloille ohjeistuksen tilanteeseen, Santero jatkaa.

Muut peruivat tapahtumiaan kun SYÖ TAAS! -viikkoja alettiin järjestämään

SYÖ TAAS! järjestettiin puolet lyhyemmässä ajassa, kuin SYÖ!-viikot normaalisti. Riskit olivat suuret, sillä järjestelyt oli aloitettava ennen kuin päätös ravintoloiden avaamisesta oli virallinen.

– Meidän tapahtumamme julkaistiin samana päivänä kun Flow-festivaali vielä tiedotti perumisesta. Siinä vaiheessa ihan oikeasti jännitti, miten meidän käy, Santero myöntää.

Meidän tapahtumamme julkaistiin samana päivänä kun Flow-festivaali tiedotti perumisesta."

Kevään jatkunut eristäytyminen ja jatkuvat uutiset peruuntumisesta taittuivat toukokuun puolella, kun päätöksiä rajoitusten purkamisesta alettiin julkistaa. Ravintoloitsijoiden ja tapahtumajärjestäjien lisäksi myös moni kansalainen oli jo valmis muutokseen.

– SYÖ!-viikoilla on paljon faneja, jotka ottivat tiedon tapahtumasta vastaan riemulla. Sosiaalinen ulottuvuus on tässä kampanjassa todella tärkeä ja etenkin pitkän eristäytymisen jälkeen ravintolailta ystävien kanssa voi olla monelle henkireikä.

SYÖ!-viikot on Cityn yli 20 vuotta järjestämä ravintolatapahtuma. Tapahtuma järjestetään kolmesti vuodessa pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Lahdesta. Tapahtumaa on järjestetty myös Tallinnassa.

Tilaa lehti!

Tilaa digilehti!

Sulje mainos Tilaa Aromi