René Redzepin opissa: Johdonmukaisuus vie huipulle

Suuret unelmat ovat avain menestykseen. Näin uskoo kokkiopiskelija Miikka Inkinen oltuaan harjoittelussa ravintola Nomassa.

Haaga-Helian ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelman opiskelija Miikka Inkinen on kiinnostunut pohjoismaisesta gastronomiasta. Sen vuoksi hän päätyikin työharjoitteluun kolmen Michelin-tähden ravintola Nomaan.

Harmi vain, että koronapandemia muutti suunnitelmia, sillä Kööpenhaminassa ravintolat olivat kiinni koko harjoittelun ajan. Normaalin arjen sijaan harjoittelijat pääsivät kuuntelemaan mielenkiintoisia luentoja. Harjoittelun kohokohtana Inkinen pitääkin Noman omistajan René Redzepin luentoa ravintolan historiasta.

– Hän kertoi omat oppinsa siitä, miten on päässyt nykyiseen asemaansa ja miten siitä mennään vielä eteenpäin. Minulle se oli todella innoittavaa kuultavaa.

Inkinen itse uskoo, että johdonmukaisuus johtaa menestykseen.

– Kun tekee johdonmukaisesti oikeita asioita, toistuvasti ja yrittää jatkuvasti haastaa itsensä, pääsee pitkälle. Kehotan muitakin unelmoimaan isosti, vaikka se kuulostaakin kliseeltä. Se vaatii kovaa työtä ja vähän onneakin. Asiat eivät tapahdu itsestään, mutta jos ei tyydy vähään, saavuttaa varmasti sen, mitä tavoittelee.

Koska pandemian vuoksi Inkinen ei päässyt Nomassa tositoimiin, hän sai kutsun uudelle harjoittelujaksolle Noman aukiollessa. Sen jälkeen suunnitelmissa on lähteä kiertämään ravintoloita ympäri maailmaa.

– Suomi on jäänyt kehityksestä jälkeen. Haluan omalta osaltani panostaa siihen, että tätä rakoa saataisiin kurottua umpeen, Inkinen sanoo ja viittaa Suomen Michelin-tähtien määrään, joka on pienempi kuin esimerkiksi Tanskassa.

Hänen mielestään Suomessa on upeita raaka-aineita, mutta emme hyödynnä vahvuuksiamme tarpeeksi.

Esimerkiksi puhtaus ja aitous ovat asioita, joilla on arvoa, vaikka kasvuolosuhteet eivät ole sitä luokkaa kuin muualla.

LUE MYÖS: Näin johdetaan kolmen tähden Nomaa - suomalainen kokki kertoo oivalluksensa

Julkaistu Aromissa 8/21.

Sulje mainos Tilaa Aromi