Runoja ja musiikkia aamiaiseksi!

On ilo huomata, miten nykyään myös aamiaiselle tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja. Jos aiemmin halusi nauttia kulttuurista, piti odottaa iltaan tai ainakin iltapäivään. Nyt kaupungista löytyy erilaisia tapoja nauttia kulttuurista ja musiikista aamukahvin kera.

Runousaamiainen on konsepti, joka yhdistää aamupalan ja runoutta. Nyt jo kaksi kertaa helsinkiläisessä Bulevardin Kahvisalongissa järjestetty tapahtuma marssittaa aamukahvin eteen palkittuja runoilijoita, jotka lausuvat omia tekstejään ääneen.  Tunnelma on seesteinen ja ihmiset hiljentyvät kuuntelemaan runoja, joiden merkitys vielä lisääntyy siitä, että itse runoilija lausuu ne yleisölle.

Tapahtuman idea on kuulijalle helppo, eikä vaadi etukäteen varailemista. Tapahtuman paikka ja aika ilmoitetaan sosiaalisessa mediassa, ihmiset tulevat paikalle ja kaikki ostavat sellaisen aamupalan tai kahvin kuin haluavat. Sen jälkeen alkaa noin tunnin kestävä ohjelma, jonka jaksaa hyvin kuunnella, kun runojen tunnelma ja tyyli muuttuvat noin kymmenen minuutin välein, aina uuden runoilijan astuessa estradille.

Runousaamiainen on tunnelmaltaan melkein meditatiivinen, itsekoettava tilaisuus, joka saa unohtamaan päivän kiireet. Tunnin aikana tuntee virkistyvänsä ja uudistuvansa. Kiva ja erilainen aamiaiskonsepti, jota kannattaa kokeilla jopa ennen työpäivää.

Toinen uusi aamiaiskonsepti on Tavastian suosittu vegaanibrunssi, jossa esiintyvät brunssin ajan suositut kotimaiset artistit. Näitä sunnuntaiaamupäivän vegaanibrunsseja on järjestetty nyt jo kaksi ja molemmat olivat loppuunmyytyjä. Tavastia ei yleensä ole paikka, missä ihminen olettaisi syövänsä aamiaista, mutta kun paikalla tarjotaan hyvä valikoima vegaanisia herkkuja ja samalla voi rennosti kuunnella Suomen parhaita artisteja, niin kyllähän se kiinnostaa. 

Ilolla toivotan tervetulleiksi näitä uusia musiikki- ja kulttuuritapahtumia myös aamiaisaikaan. Meille aamuvirkuille nämä kun ovat parasta aikaa päivässä!

 

Seuraava Runousaamiainen järjestetään 30.3. https://www.facebook.com/events/1742643632715218/?fref=ts

Seuraava Tavastian Vegaanibrunssi on 16.4. 

https://www.facebook.com/sunnuntait/

Anikó Lehtinen on olutkirjailija ja juoma-asiantuntija, joka kirjoittaa ruokajuttuja ja väitöskirjaa. Anikó luennoi oluesta, rakastaa ravintoloita ja hyvää kahvia sekä yrittää ehtiä oluentekoon vapaa-aikanaan.