Ravintola SicaPellen keittiömestarina ja osakkaana aloittaa 26. marraskuuta Samuli Wirgentius. Hän on aikaisemmin työskennellyt helsinkiläisen Michelin-ravintola Postresin keittiömestarina.

– Olemme fiiliksissä, että saamme joukkoihimme ravintola-alan huipputekijän, jonka perustamalla ravintolalla on vuodesta 2008 lähtien ollut Michelin-tähti. Samuli on klassisen ranskalaisen keittiön supertaitaja ja saamme häneltä uutta ja innovatiivista otetta etenkin jälkiruokiin. Lisäksi jaamme Samulin kanssa saman vision Vanhasta Porvoosta. Haluamme kehittää kaupungin palveluita nuorekkaalla otteella, vanhaa kunnioittaen, sanoo ravintola SicaPellen omistaja Riku Stenros.

Reilut kaksi vuotta Porvoossa toimineen SicaPellen ruokafilosofia on arvostaa paikallisia raaka-aineita sekä käyttää ruoan valmistuksessa klassista ranskalaista ja italialaista keittiötä.

Ruoan keskiössä lähiruoka ja eettisyys

Uusi keittiömestari aikoo viedä SicaPellea bistromaisempaan, aikaisempaa rouheampaan suuntaan. Ruoassa keskiöön nousevat kokeilevuus, lähiruoka ja eettisyys.

– Tarjottavan ruoan kulmakivet ovat käsityö, käsityö ja käsityö. Käytämme vain parhaita mahdollisia raaka-aineita ja etsimme niitä ensisijaisesti Porvoon lähialueilta. Ruoan eettisyys on meille tärkeää, esimerkiksi uhanalaista tonnikalaa emme aio käyttää. Oma suosikkini on jo klassikoksi muodostunut ranskalainen omenapiiras Tarte Tatin, jossa yhdistyvät kekseliäästi kylmä ja kuuma sekä suolainen ja makea. Toivon, että saan sen myös SicaPellessa ruokalistalle, analysoi Wirgentius.

SicaPellen konsepti pysyy ennallaan, mutta ravintolan sisätiloja uudistetaan. Ravintolan pannuhuone remontoidaan ensi vuonna ja sinne tuodaan suuri, 20 hengen ”social table” eli sosiaalinen ruokapöytä. Pöytään voi tulla ilman varausta, ja se on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät välttämättä halua syödä kerralla koko menua. Ravintolasalin pöytiin toivotaan puolestaan etukäteisvarausta.

Ravintolan edellinen keittiömestari Benjamin Frostell matkaa uusien haasteiden pariin Norjaan.