Sata restonomitarinaa -blogi: Jerry Hartman

Jerry Hartman tiesi jo lukiossa, että haluaa opiskelemaan ravintola-alaa Haagaan. Takana on nyt 30 vuotta alalla ja edessä siintää unelma uudesta ravintolasta.

Toimitusjohtaja Jerry Hartman kertoo, että on työskennellyt ravintola-alalla 15-vuotiaasta lähtien.

– Koko kattaus alusta loppuun asti on nähty tällä alalla. Aloitin 80-luvun lopussa tiskarina perheemme ravintolassa Turussa. Tästä etenin tarjoilijaksi, kokiksi, baarimestariksi ja sitten vuoro- ja ravintolapäälliköksi. Tämän jälkeen toimin ravintolatoimenjohtajana ja ostojohtajana. Nyt seuraan alaa toimitusjohtajan paikalta.

”Elämä oli pelkkää Haagaa”

Hartman valmistui vuonna 2001 Haagan Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ohjelmasta. Opiskeluajoista hänelle on jäänyt pelkkiä hyviä muistoja.

– Olin vaihdossa Macaossa vuonna 1998−1999. Se on eksoottinen maa, joka silloin kuului vielä Portugalille, mutta siirtyi Kiinalle vaihtovuoteni aikana.

Hartman muistelee lämmöllä kurssikavereitaan ja kertoo, että hänellä on edelleen paljon ystäviä Haaga-ajoilta.

– Asuin kaksi ensimmäistä opiskeluvuottani Haagan asuntolassa, joten elämä oli pelkkää Haagaa, hän nauraa.

Tärkeimmiksi Haagasta saamikseen opeiksi hän nimeää erityisesti esimiestyöhön, ravintolan perustamiseen ja johtamiseen liittyvät asiat.

Haasteita ja unelmia

Opintojensa ohessa Hartman työskenteli sekä isoveljensä pizzeriassa Turussa että helsinkiläisessä ravintolassa.

– Haagasta valmistuttuani Helsinkiin avattiin Tiger-yökerho, jossa aloitin baarimikkona. Etenin SK-ravintoloilla ravintolapäälliköksi ja ravintolatoimenjohtaksi, ja viihdyin siellä yhteensä 12 vuotta.

Tällä hetkellä Hartman toimii sekä Ravintola Santa Fé Oy:n toimitusjohtajana että yrittäjänä, ja on avaamassa Rukalle uutta ravintolaa. Jännitystä siis riittää molemmilla saroilla.

Uransa haastavimmaksi hetkeksi hän nimeää maailmantalouden kriisin vuonna 2008.

– Työskentelin tuolloin SK-ravintoloilla ja uusia yökerhoja avattiin parhaimmillaan yli 10 vuodessa. Yhtäkkiä ihmisillä ei ollutkaan varaa kuluttaa samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tästä selviytymisen koen samalla myös yhdeksi suurimmista onnistumisistani, hän toteaa.

Tulevaisuudentavoitteikseen Hartman mainitsee nykyisen ravintolatoiminnan kehittämisen ja entistä paremman fiiliksen luomisen henkilökuntaan − ravintola-alan tärkeimpään voimavaraan.

– Yrittäjyyspuolella tavoitteenani on avata ensimmäinen ravintolani Lapissa ja saada konsepti toimimaan hyvien esimiesten avulla.

Lue lisää Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksesta.

 

Artikkeli on osa Haaga-Helian Sata restonomitarinaa -kampanjaa. 

Sulje mainos Tilaa Aromi