Sata restonomitarinaa -blogi: Raija Soive

Raija Soiveella on pitkät juuret Haagan kampukseen, aina Haaga Instituutin ajoilta asti, jossa hän työskenteli opintotoimistossa. Työnkuva on pysynyt melko samankaltaisena tähän päivään asti, ja tällä hetkellä hän työskentelee Perho Liiketalousopistossa koulutusasiantuntijana.

Kultaisella kahdeksankymmentäluvulla restonomiksi opiskellut Raija Soive päätyi alalle silloisen esimiehen kehotuksesta:

– Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen työskentelin hetken Haminan sairaalassa apteekkiapulaisena. Huomasin nopeasti, ettei se ollut minun juttuni ja menin Haminan Seurahuoneelle töihin. Siellä oli hovimestari, joka oli itse opiskellut silloisessa Hotelli- ja Ravintolaopisto Haagassa. Tämä kyseinen hovimestari kehotti minua hakemaan Haagaan, joten näin myös tein, Soive kertoo.

Oppilaitokseen oli kuitenkin vielä silloin ikäraja, eikä Soive ollut vielä täyttänyt vaadittavaa 20 vuotta. Hän ei kuitenkaan antanut asian tulla tielleen, vaan soitti päättäväisesti koulutusohjelmavastaavalle ja vaati tulla huomioiduksi iästään huolimatta.

– Sillä tavalla minut otettiin sisään ja pääsin aloittamaan restonomiopintoni Haagassa, Soive naurahtaa.

Kuuntele Raijan koko tarina alla olevasta podcastista

 

Artikkeli on osa Haaga-Helian Sata restonomitarinaa -kampanjaa.