Sata restonomitarinaa -blogi: Satu-Emilia Sarkia

Palkitun Scandic Hotelsin HR- ja training managerina työskentelevän Satu-Emilia Sarkian polku alkoi monen muun ammattilaisen tavoin Haagan restonomikampukselta.

Satu-Emilia Sarkia kertoo ajautuneensa alalle kuin vahingon kautta. Yliopiston ovet eivät auenneet hänelle lukiosta valmistumisen jälkeen, joka sai nuoren naisen viettämään välivuotta.

– Hain valtiotieteelliseen, mutta koska en päässyt sisään, niin päädyin viettämään välivuotta. Tuona aikana työskentelin Mannerheimintiellä ennen sijainneessa Hotelli InterContinentalissa, hän sanoo.

Sarkia kertoo, ettei hänellä ollut aluksi paljoa ammattitaitoa, mutta hän oli sitäkin innokkaampi työntekijä.

Hotelli InterContinentalissa (nyk. Scandic Park Helsinki) hän pääsi kokeilemaan monenlaisia työtehtäviä. Hän aloitti tarjoilijana, josta tie vei vuoropäälliköksi ja lopulta vastaanottoon saakka.

Hotellissa vietetty välivuosi sai hänet innostumaan alasta ja hakeutumaan koulutukseen. Haaga tuntui hänestä luonnolliselta valinnalta, koska koulu oli alansa arvostetuin ja varsinainen pioneeri, mitä tulee restonomien kouluttamiseen.  

– Haaga oli selvästi elitistisin sen ajan kouluista ja siitä myös puhuttiin pelkkää hyvää, hän naurahtaa.

Sarkia opiskeli Haagan kampuksella hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon linjalla vuosina 1999–2004, jossa hän suuntautui majoituspuolelle. Myöhemmin hän kävi myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon samaisessa opinahjossa.

Sarkian mukaan parasta koulussa olivat opiskelukaverit, joiden kanssa hän muodosti pienen ydinryhmän, ja joka tapaa säännöllisesti vielä tänäkin päivänä. Lisäksi hän kiittelee vuolaasti Haagan ammattitaitoista henkilökuntaa, jolta hän kertoo saaneensa paljon.

– Haagassa suhtaudutaan opiskelijoihin aikuisina, mutta se tehdään hyvällä fiiliksellä, hän tiivistää.

Kuuntele Sarkian jakamat vinkit sekä lisää hänen matkastaan alan huipputöihin podcastistamme.

Artikkeli on osa Haaga-Helian Sata restonomitarinaa -kampanjaa.