Satokauden luottoresepteissä maistuu omena

Mehevä omenainen täyte, rapsakaksi paistunutta taikinaa ja kanelia. Lämpimäiset omenaherkut viimeistellään kylmällä vaniljakastikkeella. Reseptit on suunniteltu suurelle joukolle.

Minulla on tapana kerätä toisiinsa jollain tavalla liittyviä reseptejä yhteen. IsoMitan www-sivuilla voitkin selata muun muassa kesän kasvisruokia, GN-vuokiin tehtäviä ruokalajeja, gluteenittomia herkkuja tai vaikkapa suolaisia juhlatarjoiluja. Nyt halusin kertoa teille syksyn satokauden resepteistä, erityisesti omenaresepteistä.

Omenaa, omenaa, omenaa

On olemassa kolme luottoreseptiä, joita käytän aina, kun teen omenaherkkuja nopeasti, herkullisesti ja suurelle määrälle.

Ainolan Omenapaistos

Mehevä Omenapiirakka

Kaura-omenapaistos ja vaniljakastike

Ainolan omenapaistoksen mehevän täytteen salaisuus on päärynä-omenakiisseli. Kaurahiutaleet ja lämpöisen makuinen kaneli viimeistelevät mehukkaan ja raikkaan täytteen.

Kun on kiire, teen Mehevän omenapiirakan, joka kypsyy uunissa vain 10 minuuttia. Pohjana käytetään IsoMitan GN-mitoitettua valmista pizzapohjaa. Tämä on kuin omenapizza, jossa oreganon virkaa tekee kaneli.

Kaura-omenapaistos ei paljon esittelyjä tarvitse. Omenaa, kanelia ja kauraa vuokaan, uuniin 20 minuutiksi ja koko komeus on valmis. Voin lyödä vaikka vetoa, ettei asiakkaidesi joukossa ole montakaan, joka ei rakastaisi tätä kotoista nostalgiajälkiruokaa.

Jos kaipaat vaihtelua kaneliin, kokeile vaikka kardemummaa tai inkivääriä. Kaiken kolmen
omenareseptin viimeistelee vanhan ajan vaniljakastike. Kaada kylmä kastike lämpimän herkun päälle juuri ennen tarjoilua. Ai että!

Jos sinulla on jo omat luottoreseptit omenasta, käy katsomassa www-sivuiltamme monipuolisesta mustaherukasta valmistetut jälkiruoat ja kastikkeet. Keräsin sinne myös muita satokauden luottoreseptejä.

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

Continental Foods Finland

*Kaupallinen yhteistyö