Lokakuun alussa käynnistyvät Stadin Silakkamarkkinat on antanut virikkeitä myös Helsingin Kauppatorin tienoon ravintoloille.

Kaupungintalon ravintolassa on katettu molempina tapahtumaviikonloppuina silakkabrunssi, joka saa vaikutteita saaristolaisperinteestä. Viikonlopun brunssipöydät täyttyvät Itämeren kalastajien parhaista antimista ja vastaleivotusta saaristolaisleivästä. Ravintola Vaelsasta saa silakkapizzaa.

Sushibar+Wine puolestaan lanseeraa markkinoiden ajaksi vanhan suosikin, sinappisilakkanigirin. Riisin päällä on kevyesti etikkamarinoitu, pehmeä silakkafilee, sinappikastiketta sekä tilliä. Suomalainen silakka kalastetaan Selkämereltä, jossa silakkakanta on tällä hetkellä ennätyssuuri. Silakkanigiri on tarjolla kaikissa Sushibar + Wine -ravintoloissa 30.9- 7.10.

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään 1.–7. lokakuuta.